Tunceli'de 1200 personel Munzur Çayi'nda kaybolan 3 kisiyi ariyorSidar Can Eren- Munzur Çayi'nin 35 kilometrelik alani ile Uzunçayir Baraj Gölü'nün Mameki Köprüsü civarinda botlarla inceleme yapan ekipler, su alti arama cihazi ve sondalama yöntemiyle kayip kisilere ulasmaya çalisiyor

Tunceli'de 1200 personel Munzur Çayi'nda kaybolan 3 kisiyi ariyorSidar Can Eren- Munzur Çayi'nin 35 kilometrelik alani ile Uzunçayir Baraj Gölü'nün Mameki Köprüsü civarinda botlarla inceleme yapan ekipler, su alti arama cihazi ve sondalama yöntemiyle kayip kisilere ulasmaya çalisiyor

TUNCELI (AA) - Tunceli'nin Ovacik ilçesinde 21 Nisan'da otomobille düstükleri Munzur Çayi'nda kaybolan 3 kisinin bulunmasi için 1200 personel sahada görev yapiyor.

Diyarbakir'dan Tunceli'ye gelerek bulunduklari araçla düstükleri Munzur Çayi'nda kaybolan Baran Aslantas (22), Azad Demiral (21) ve Mehmet Can Demiral'in (22) bulunmasi için baslatilan arama çalismalari bugün de devam etti.

Vali Mehmet Ali Özkan'in koordinesinde Il Afet ve Acil Durum Müdürlügünce (AFAD) yürütülen çalismalara, Diyarbakir, Bingöl, Sanliurfa, Afyonkarahisar, Ankara, Istanbul, Van, Erzurum ve Adana'dan Jandarma Su Alti Arama Kurtarma (JAK) timleri, Jandarma Komando Özel Asayis Komutanligi (JÖAK), Jandarma Özel Harekat, Doga Koruma ve Milli Parklar, Il Milli Egitim Müdürlügü, Elazig ve Ankara Il Emniyet Müdürlügü Su Alti Amirliginin yani sira Istanbul ve Mersin Büyüksehir ile Tunceli Belediyesi itfaiye ekipleri, Munzur Arama Kurtarma Dernegi (MUDAK), ANDA Arama Kurtarma Dernegi üyelerinden olusan 1200 kisi katiliyor.

Munzur Çayi'nin 35 kilometrelik alani ile Uzunçayir Baraj Gölü'nün Mameki Köprüsü civarinda botlarla inceleme yapan ekipler, row (su alti arama cihazi) ve sondalama yöntemiyle kayip kisilere ulasmaya çalisiyor.

Bölgedeki çalismalara jandarmaya ait sikorsky tipi bir helikopter de destek veriyor.

MUDAK Operasyon Sorumlusu Hikmet Gökmen, AA muhabirine, kayip 3 genci bulmak için arama çalismalarina araliksiz devam edildigini söyledi.

Yedinci günde süren aramalarda henüz bir sonuca ulasamadiklarini belirten Gökmen, "Bölgede yaklasik binin üzerinde ekip var. Çevre illerden takviye olarak profesyonel anlamda gelen 25 ekip var. Munzur Çayi'ni bugüne kadar didik didik aradik ama herhangi bir sey bulamadik. Sadece suya düsen araçla ilgili birkaç parça bulabildik." dedi.

Munzur Çayi'nin debisinin zaman zaman yükseldigini dile getiren Gökmen, "Tunceli AFAD ile çok yogun bir çalisma içerisindeyiz. Elimizden gelen her seyi ortaya koyuyoruz ve umarim tez zamanda kayip kisileri buluruz." ifadelerini kullandi.

- Olay

Baran Aslantas'in kullandigi otomobilin, 21 Nisan'da Tunceli-Ovacik kara yolu Yoncali köyü mevkisinde Munzur Çayi'na düsmesiyle sürücünün yani sira araçtaki Azad Demiral ve Mehmet Can Demiral suda kaybolmustu. Ekipler, kayip 3 kisinin bulunmasi için bölgede arama çalismasi baslatmisti.