Trabzonspor Kulübü baskan adayi Ertugrul Dogan'dan birlik çagrisi:Selçuk Kiliç- "Genel kurula tek listeyle giriyoruz, tek yürek çikalim. Her zamankinden çok kenetlenmeye, destege ihtiyacimiz var. Bu hiç kimsenin tek basina yapacagi bir is degil" - "(Abdullah Avci'nin takima dönecegi iddialari) Ne Abdullah Avci'nin böyle bir düsüncesi, talebi var, ne de yönetimin böyle bir düsüncesi var. Su anda genel kurula kadar Orhan Ak ile devam ediyoruz"

Trabzonspor Kulübü baskan adayi Ertugrul Dogan'dan birlik çagrisi:Selçuk Kiliç- "Genel kurula tek listeyle giriyoruz, tek yürek çikalim. Her zamankinden çok kenetlenmeye, destege ihtiyacimiz var. Bu hiç kimsenin tek basina yapacagi bir is degil"
- "(Abdullah Avci'nin takima dönecegi iddialari) Ne Abdullah Avci'nin böyle bir düsüncesi, talebi var, ne de yönetimin böyle bir düsüncesi var. Su anda genel kurula kadar Orhan Ak ile devam ediyoruz"

TRABZON (AA) - SELÇUK KILIÇ - Trabzonspor Asbaskani ve baskan adayi Ertugrul Dogan, kulübü tekrar güzel günlere kavusturmak için var güçleriyle çalisacaklarini söyledi.

Hafta sonu yapilacak genel kurulda tek aday olarak yer alacak Dogan, AA muhabirine açiklamalarda bulundu.

Dogan, yönetim kurulu listesinin son seklini Divan Baskanlik Kuruluna sunacaklarini belirterek, "Genel kurula tek listeyle giriyoruz, tek yürek çikalim. Her zamankinden çok kenetlenmeye, destege ihtiyacimiz var. Bu hiç kimsenin tek basina yapacagi bir is degil." dedi.

Trabzonspor'u gerek ekonomik, gerekse sportif basariya ulastirmak için üzerlerine düseni yapmaya gayret göstereceklerini vurgulayan Dogan, "Tüm camia birlik beraberlik içinde Trabzonspor'da yine güzel günler yasamak istiyoruz. Bunun için var gücümüzle çalisacagiz. Kulübün bulundugu durumu biliyoruz, çözümlerini de biliyoruz. Camianin, kurullarin yaptigi tavsiyeleri dikkate alarak bu süreçten hep beraber çikacagiz." diye konustu.


- "Günde en az 10 saat sponsorlarla görüsüyorum"

Dogan, Trabzonspor'un yasadigi ekonomik zorlugun üstesinden gelecek kaynaklari olusturma potansiyeline sahip oldugunun altini çizerek, sunlari kaydetti:

"Kimse merak etmesin. Açiklanan ve aciliyeti olan bu borcun üstesinden gelecegiz. Trabzonspor'a gelir getirici çalismalarimiz var. Bir taraftan bu sorunlari çözerken, diger taraftan sportif basaridan da ödün vermeyecegiz. Su anda Ertugrul Dogan'in ilk yapacagi, parasal konulari çözmek. Günde en az 10 saat sponsorlarla görüsüyorum. Sponsorlardan olumlu cevap aliyoruz, almaya da devam edecegimize inaniyorum. Trabzonspor, kimsenin cebine sigmaz. Bu, tek basina benim veya baska birinin halledecegi is degil. Ilk etapta acil ödenmesi gereken paranin büyük kismi bulundu. Yönetim kurulundan da destek alinacak."

Yillardir Trabzonspor'un içinde olduklarini, bordo-mavili kulübün spesifik problemlerinin de belli oldugunu dile getiren Dogan, "Sorunlari kalici olarak çözmek için geliyoruz. Basarili olursak devam ederiz ki buna inaniyoruz, olacagiz da. Olamazsak, kulübün önünü açariz. Trabzonspor'un ekonomisini düzeltip, altyapisini düzenli, sürdürebilir hale getirmeyi hedefliyoruz. Bunlari basardiktan sonra istegimiz Trabzonspor'un yeniden sampiyon olmasi. Aksi halde basari, geçici basari olur. Bu sehir, taraftarlar, camia ayni seyleri, mutluluklari yasamayi hak ediyor." ifadelerini kullandi.

Dogan, Trabzonspor'un kadro maliyetini düsüreceklerine dikkati çekerek, "Su anda kadro maliyeti 37-38 milyon avro. Bu maliyeti 25 milyon avro seviyesine düsürmeyi hedefliyoruz." açiklamasini yapti.


- Teknik direktör konusu kongreden sonra netlesecek

Ertugrul Dogan, teknik direktörlük görevinden ayrilan Abdullah Avci'nin tekrar bordo-mavili takima dönecegine iliskin iddialara, "Ne Abdullah Avci'nin böyle bir düsüncesi, talebi var, ne de yönetimin böyle bir düsüncesi var. Su anda genel kurula kadar Orhan Ak ile devam ediyoruz. Yönetim kurulu henüz seçilmedi. Kongreden sonra yönetim kurulu kisa süre içinde yeni antrenörün kim olacagina karar verecek. Hoca konusunda tüm arkadaslarin görüslerini dinleyecegiz, aramizda tartisacagiz. Trabzonspor için en dogru karari verecegiz." yanitini verdi.

Trabzon'un genlerinde futbol oldugunu, altyapinin üretkenliginin de mevcut durumda daha büyük önem kazandigini vurgulayan Dogan, sözlerini söyle tamamladi:

"Altyapida Double Pass firmasi ile çalismalar gerçeklestirdik. Dünyanin bu alanda en büyük firmasi ile Abdullah Avci döneminde anlasmistik. Altyapinin önemi sadece Trabzonspor için degil, Türk futbolunun tamami için geçerli. Bu maliyetlerle kulüp yönetmek her geçen gün daha zor hale geliyor. Trabzonspor'un 3 puani deplasman masraflarini neredeyse karsilamiyor. Altyapiyi yeniden planliyoruz. 2023 sonunda bu proje netlesecek. Tüm organizasyonlariyla bu çalismayi ortaya koymus olacagiz. Kalici çözümler pesindeyiz. Biz gerekli, dogru iletisimleri kamuoyuyla, taraftarlarimizla tabii ki saglayacagiz ama konusmaktan ziyade is yapacagiz. Trabzonspor'un buna daha çok ihtiyaci var."