Bosna Hersek Radyo Televizyonu öncülügünde depremzedeler için 500 bin avro toplandiIsmail Özdemir,Alma Dekovic

Bosna Hersek Radyo Televizyonu öncülügünde depremzedeler için 500 bin avro toplandiIsmail Özdemir,Alma Dekovic

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek Radyo Televizyonu (BHRT) ve Bosna Hersek'teki yardim kurulusu Pomozi.ba isbirligiyle 6 Subat'ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenenler için yardim kampanyasi düzenlendi.

Ülkedeki siyaset, is, sanat ve spor dünyasinin yani sira çok sayida Bosnak vatandasin da katildigi yardim kampanyasi, 1-31 Mart'ta gerçeklestirildi.

Kampanyada, 500 bin avro toplandi.

Bosna Hersek Radyo Televizyonunun Genel Müdürü Belmin Karamehmedovic, düzenledikleri kampanyaya bu kadar bagis beklemediklerini ve gelen yardimlar karsisinda mutlu olduklarini söyledi.

Pomozi.ba ile çalistiklarini belirten Karamehmedovic, "Katkida bulunan tüm vatandaslara, bagisçilara ve medyaya tesekkür ederim. Bu kampanya, ülkemizde olumlu seyler oldugunun göstergesidir. Ayni zamanda bundan sonra yapacagimiz etkinlikler için bize bir yol haritasi sundu." ifadesini kullandi.

Yardim organizasyonu hakkinda bilgi veren BHRT Özel Programlar Editörü Benjamin Butkovic, telefon aramasiyla yapilan kampanya kapsaminda 96 bini askin çagri aldiklarini söyledi.

Butkovic, canli yayinda duyurduklari banka hesaplarina da birçok kisinin bagis yaptigini aktardi.

Pomozi.ba'nin Halkla Iliskiler Sorumlusu Maja Arslanagic Hrbat, depremin üstünden belli bir süre geçmesine ragmen ilginin yogun oldugunu dile getirdi.

Toplanan maddi yardimin Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere gönderilecegini belirten Hrbat, "Bugüne kadar Türkiye ve Suriye'ye 100 yardim tiri gönderdik. Bu tirlarda insani yardim malzemeleri bulunuyor. 20 konteyner aldik ve Suriye'de bunlari insa etmeye basladik." ifadesini kullandi.