Yalova'da bebeginin mamasina zehir katmakla suçlanan babanin yargilanmasina devam edildiSitki Yildiz

Yalova'da bebeginin mamasina zehir katmakla suçlanan babanin yargilanmasina devam edildiSitki Yildiz

YALOVA (AA) - Yalova'da 13 günlük bebegini mamasina zehir katarak öldürmeye tesebbüs ettigi iddiasiyla tutuksuz yargilanan babanin yargilanmasi sürdürüldü.

Yalova 2. Agir Ceza Mahkemesinde görülen durusmaya, "Tasarlayarak alt soya, beden ve ruh bakimindan kendisini savunamayacak kisiye karsi öldürmeye tesebbüs" suçundan 20 yila kadar hapis istenen ve tutuksuz yargilanan Serhat O. katilmadi.

Davada tanik olarak dinlenen 15 yasindaki kizi E.O, anne ve babasinin olaydan sonra bosandigini dile getirdi. Babasinin annesinden hamileyken kürtaj olmasini istedigini ve kiz kardesini istemedigini anlatan E.O, babasinin ufak bir bebege bunu yapabilecek bir karakterde oldugunu kaydetti.

Davaya taraf olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi avukati ise bir önceki celsede serbest birakilan Serhat O’nun tutuklanmasini talep etti.

Mahkeme heyeti, durusma dosyasindaki eksik hususlarin giderilmesi için davayi ileri bir tarihe erteledi.

- Olay

Yalova'da, Mustafa Kemal Pasa Mahallesi'nde ikamet eden 3 çocuk sahibi Serhat O, 8 Kasim 2021'de 13 günlük kizini mamasina kattigi karinca ilaciyla zehirlemeye çalistigi iddiasiyla gözaltina alinmis, çikarildigi hakimlikçe tutuklanmisti. Bebek E.E.O. ise hastanedeki tedavisinin ardindan annesine teslim edilmisti.

Yalova Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, daha önce de büyük kizina yönelik benzer bir suç isledigine dair adli sicil kaydi bulunan sanigin, "Tasarlayarak alt soya, beden ve ruh bakimindan kendisini savunamayacak kisiye karsi öldürmeye tesebbüs" suçundan 20 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi talebinde bulunulmustu.

Sanik, bir önceki durusmada tutukluluk süresi göz önüne alinarak tahliye edilmisti.