TEKNOFEST Izmir, kapilarini açtiMustafa Güngör- Sabahin erken saatlerinden itibaren, Çigli Havaalani bölgesinde trafik yogunlugu olustu

TEKNOFEST Izmir, kapilarini açtiMustafa Güngör- Sabahin erken saatlerinden itibaren, Çigli Havaalani bölgesinde trafik yogunlugu olustu

IZMIR (AA) - Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanligi yürütücülügünde düzenlenen havacilik, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST Izmir, kapilarini açti.

AA muhabirinin derledigi bilgilere göre, bu yil üçüncüsü Izmir'de düzenlenen TEKNOFEST, Çigli Havaalani'nda basladi.

AA'nin global iletisim ortagi oldugu 1 Ekim'e kadar sürecek festival, Türkiye'nin "milli teknoloji ekosisteminde" rol oynayan bakanliklarin, baskanliklarin, kamu ve özel sektör kuruluslarinin, akademik kurumlarin ve medya sirketlerinin de aralarinda bulundugu 121 kurumun katilimiyla gerçeklestiriliyor.

Kapilarini 09.00'da açan festival nedeniyle Çigli Havaalani bölgesinde trafik yogunlugu olustu. Sabah erken saatlerden itibaren festival alanina gitmek isteyenlerin büyük bölümünün, toplu tasima araçlarini kullandigi gözlendi.

Resmi açilis töreni bugün saat 13.00'de gerçeklestirilecek festivalin ilk gününde "Bilim Sov", Rafadan Tayfa Teknolojik Tayfa", "Hürkus ve Gökbey Müzikali", "Sahne Senin", Uçan Çocuklar Akrobasi Gösterisi" ve Burak Yeter konseri olacak.

Katilimcilar gün boyunca "Dikey Rüzgar Tüneli", "Iklim Tüneli", "Günes Gözlemi", "Planetaryum", "Uzay Temali Çocuk Parki", "Simülasyon Deneyim Alanlari", "Katilimci Stant Aktiviteleri", "Kara ve Hava Araç Sergisi", "Sicak Hava Balonu" ve "Pedalli Uçus Etkinligi"ni deneyimleyebilecek. Teknoloji ve girisim alanlarinda yarismalar yapilacak.

Festival boyunca Türk Yildizlari, Bayraktar Akinci, Anka, Bayraktar TB2, F-16 Solotürk, Hürkus, S-70 (Çelik Kanatlar), BEL-429 (Üzüm Salkimi), Paramotor, Gyrocopter, T-129 Atak Helikopteri, Caravan (Parasüt atlayislari) ile gökyüzünde heyecan veren gösteriler sunulacak, ögrencilerle ilk uçus etkinlikleri hayata geçirilecek.

"Sahne senin" etkinligi ile müzikseverler, sahne deneyimi yasayacak.

Festival heyecanina ortak olmak isteyen ziyaretçiler, kayitlarini TEKNOFEST internet sitesi ve mobil uygulama üzerinden yapabiliyor.