Passion Punch degerlemesi 39 milyon dolara ulastiAbdulkadir Günyol- Passion Punch Kurucu Ortagi ve CEO'su Vugar Hasani: - "'O muhtesem degisim gerçeklesirken biz de oradaydik' diyebilecegimiz bir gelecek ümidiyle bugün vizyonumuzu tamamen web3 oyunlara kaydiriyoruz"

Passion Punch degerlemesi 39 milyon dolara ulastiAbdulkadir Günyol- Passion Punch Kurucu Ortagi ve CEO'su Vugar Hasani:
- "'O muhtesem degisim gerçeklesirken biz de oradaydik' diyebilecegimiz bir gelecek ümidiyle bugün vizyonumuzu tamamen web3 oyunlara kaydiriyoruz"

ISTANBUL (AA) - Güçlü takimi ve basarili oyunlariyla mobil oyun dünyasinin yükselen yildizlarindan Passion Punch, web3 dönüsümüyle beraber 4 milyon dolar tohum yatirim aldi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, sanat ve yazilim alanlarinda yetenekli insanlari mobil oyun gelistirme için bir araya getiren ve etkili hikayelestirme yapan Passion Punch, 3 yillik faaliyeti boyunca 200 milyonun üzerinde mobil oyuncuya ulasan basarili oyunlara imza atti.

Agirlikli olarak sanat ekibinin kalitesiyle bilinen sirket, oyun sektörü için gelecek trendlerini belirleyen Unity Gaming Report 2022'ye girerek teknoloji yaninin gücüne dikkati çekti.

Mobil oyun dünyasinin yükselen yildizlarindan Passion Punch, web3 dönüsümüyle birlikte çiktigi yatirim turunda 4 milyon dolar tohum yatirim aldi. Colendi liderligindeki yatirim turuna, Turkcell Yeni Teknolojiler GSYF ve Re-Pie Portföy eslik etti. Farkli melek yatirimcilarin da katildigi tur sonunda sirketin degerlemesi 39 milyon dolar oldu.

Açiklamada görüslerine yer verilen Passion Punch Kurucu Ortagi ve Üst Yöneticisi (CEO) Vugar Hasani, "Blokzincir teknolojisi sayesinde oyunlarin komünitelerinin sahiplenici yaklasimini; onlarin hak ettikleri sekilde ödüllendirebiliyor olmasi gerçegine seyirci kalamazdik. 'O muhtesem degisim gerçeklesirken biz de oradaydik' diyebilecegimiz bir gelecek ümidiyle bugün vizyonumuzu tamamen web3 oyunlara kaydiriyoruz." ifadelerini kullandi.

Passion Punch Kurucu Ortagi ve Is ve Stratejiden Sorumlu Icra Kurulu Üyesi (CBSO) Burak Ökmen de Passion Punch'in mobil oyun sektöründeki tecrübesini kullanarak F2P (free to play) ve web3 dünyasini bir araya getiren, sürdürülebilir ekonomilere sahip, eglenceli ve kullanici dostu ürünlerle henüz rekabetin üst seviyelere ulasmadigi bu piyasaya öncülük etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Ökmen, "Olusumuna birlikte sahitlik ettigimiz web3 oyun sektöründe dünyada benzeri olmayan modeller kullanarak ilkleri basarma konusunda inançliyiz." ifadesini kullandi.

- "Bu evrime öncülük etmek mutluluk verici"

Colendi Global CEO'su Bülent Tekmen ise "Passion Punch'in web3'e geçisi ve mobil oyunlarin gelecegine yönelik vizyonunu desteklemek bizler için de heyecan verici. Oyun sektörü hizla gelisirken, web3 teknolojisi de daha kapsayici ve merkezi olmayan bir oyun ekosistemi saglayarak gelistiriciler için yeni firsatlar ve gelir akisi yaratma potansiyeline sahip. Passion Punch'in bu evrime öncülük etmek için iyi bir konumda olduguna inaniyoruz. Bu yolculugun bir parçasi olmaktan memnunuz." degerlendirmesinde bulundu.

Re-Pie Portföy Yönetim Kurulu Baskan Vekili Mehmet Ali Ergin, oyun sektörünün odaklandiklari sektörlerin basinda geldigine isaret ederek, sunlari kaydetti:

"Re-Pie olarak büyüme potansiyeli yüksek, teknoloji ve yenilik odakli is modeline sahip girisimlere yatirim yaparak portföyümüzü büyütmeye devam ediyoruz. Türk oyun sektörü Avrupa'dan en çok yatirim alan ülkelerin basinda geliyor. Çok basarili girisimlere sahit oluyoruz. Oyun sektörü bizim de odaklandigimiz sektörler arasinda ilk sirada geliyor. Bu anlayisimiz dogrultusunda Passion Punch da radarimizda olan bir sirketti ve yatirimimizi gerçeklestirmis olmaktan mutluluk duyuyoruz."