TBF Baskani Türkoglu, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami'ni kutladiCan Öcal

TBF Baskani Türkoglu, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami'ni kutladiCan Öcal

ISTANBUL (AA) - Türkiye Basketbol Federasyonu Baskani Hidayet Türkoglu, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla bir mesaj yayimladi.

Baskan Türkoglu, kutlama mesajinda su ifadelere yer verdi:

"Bugün 19 Mayis! Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletimizin istikbalini Anadolu’ya tasidigi, ulusumuzun kurtulus mücadelesinin basladigi gün. Tam 104 yil önce parlayan günes ülkemizi hala aydinlatiyorsa, bunu Bandirma Vapuru’nun Samsun’a tasidigi inanç ve ruha borçluyuz. Atatürk, kurtulusa giden yolun ilk adimini simgeleyen, bagimsizlik mesalesinin yakildigi bu önemli günü Türk gençligine armagan ederek anlamini daha da perçinlemistir. Bugün; cumhuriyetin sarsilmaz emanetçileri olan gençligimiz ve Türk sporu için sadece bir bayram olmanin çok ötesinde, gurur ve mutluluk vesilesidir."

"Daha çok gencimizin sporla tanismasi, daha çok sporcumuzun dünyanin her yerinde bayragimizi dalgalandirmasi en temel sorumlulugumuzdur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtulus Savasi kahramanlarimiz basta olmak üzere; bütün sehit ve gazilerimizi bir kez daha minnetle aniyor, milletimizin 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni gönülden kutluyorum."