Hakkarili aileler çocuklari için HDP önündeki eylemlerini sürdürdüSayim Harmanci,Hikmet Temes

Hakkarili aileler çocuklari için HDP önündeki eylemlerini sürdürdüSayim Harmanci,Hikmet Temes

HAKKARI (AA) - Hakkari'de çocuklarinin daga kaçirilmasindan HDP'yi sorumlu tutan aileler, partinin il baskanligi önündeki eylemlerine devam etti.

Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen aileler, ellerinde "Hakkari anneleri Diyarbakir anneleri el ele" yazili pankart, Türk bayraklari ve çocuklarinin fotograflariyla HDP Il Baskanligi binasinin önüne kadar yürüdü.

HDP ve terör örgütü PKK aleyhine slogan atan aileler, çocuklarina seslerini duyurmaya çalisti.

Esinin kardesi daga kaçirilan Leyla Çiftçi, aileler adina yaptigi açiklamada, Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekiplerinin yürüttügü ikna çalismalari sonucu bazi ailelerin çocuklarinin teslim oldugunu belirtti.

Kendi çocuklarinin da bulunarak teslim olmalarinin saglanmasini temenni ettiklerini dile getiren Çiftçi, "Bir siyasi partinin görevi teröre perde olmak midir? Türkiye Büyük Millet Meclisinde yer alan bir milletvekilinin görevi atese benzin dökmek midir? Siyaset, teröriste siper olup güvenlik güçlerini yalanla, iftirayla, çarpitmayla hedef almak midir? Açiksa söylüyoruz; kimin taseronu ulurlarsa olsunlar, nereye hizmet ederlerse etsinler bu kiralik katillerle sonuna kadar mücadeleye devam edecegiz." ifadelerini kullandi.

Bir varlik ve yokluk mücadelesi verdiklerini belirten Çiftçi, sunlari kaydetti:

"Içimiz, cigerimiz yaniyor. Sabir tasimiz çatlama noktasina geldi. Hakkari ve Diyarbakir anneleri olarak terör örgütüne karsi çiktigimiz isyan bayragiyla 'edi bese' diyoruz. Bir avuç cesur ana, on yillardir Kürt kardeslerimizin sirtina kene gibi yapisan, kanini sülük gibi emen zalimlere artik yeter diyoruz. Baslattigimiz evlat nöbeti ile Hakkari ve Diyarbakir anneleri olarak sadece korku duvarlarini parçalamakla kalmadik ayni zamanda siyasetçi görünümlü insan kaçakçilarinin maskelerini de asagi indirdik. Hakkari ve Diyarbakir anneleri olarak 'evlatlarimizi geri istiyoruz' haykirisi, teröre ve bölücü örgütün uzantilarina vurulmus en agir darbelerden biri olmustur ve olmaya devam edecektir. Terör örgütünün kirli, karanlik, korkak yüzü bir avuç kadinin direnisiyle tarihte ilk defa bu derece ortaya çikmistir."

Ailelere, bazi sehit yakinlari da destek verdi.