Selçuklu'nun görkemli sanati Keçiören'de ziyarete açildiYunus Türk- Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok: - "Sanat ve kültür milletlerin derinligini ve büyüklügünü gösterir. Zengin, derin bir tarihe, kültüre ve sanata sahibiz"

Selçuklu'nun görkemli sanati Keçiören'de ziyarete açildiYunus Türk- Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok:
- "Sanat ve kültür milletlerin derinligini ve büyüklügünü gösterir. Zengin, derin bir tarihe, kültüre ve sanata sahibiz"

ISTANBUL (AA) - Selçuklu dönemine ait sanat dallarindan esinlenilerek ortaya çikarilan eserler, "Kubadâbat" isimli sergiyle Keçiören Sanat Galerisi'nde ziyarete açildi.

Keçiören Belediyesi açiklamasina göre, serginin açilisi AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, Ankara Büyüksehir Belediyesi Meclis Baskan Vekili Fatih Ünal, AK Parti Keçiören Ilçe Baskani Zafer Çoktan, eserleri icra eden sanatçilar ve sanatseverlerin katilimiyla yapildi.

Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, açilista yaptigi konusmada, sanat ve kültürün milletlerin derinligini ve büyüklügünü gösterdigini aktararak, sunlari kaydetti:

"Zengin, derin bir tarihe, kültüre ve sanata sahibiz. Büyük bir cografyada hüküm sürmüs olmamiz da bu zenginligi artirmistir. Simdi Selçuklu dönemi çalismalarini sergimizde görüyoruz. Selçuklu öncesi de kadim bir sanat tarihimiz var. Özbekistan Semerkant'ta, Buhara'da bu eserlerin dimdik ayakta durdugunu görüyoruz. Ecdadimiz her alanda dünyaya medeniyet birakti. Bize birakilan eserlerin üzerine ne yazik ki bu yüzyilda bizler pek bir sey ilave edemedik.

Tarihimize baktigimizda devlet adamlarimiz ayni zamanda birer sanatçiydi. Birikimleri had safhadaydi. Aksakallar vardi. Hükümdarin, hakanin üstündeydi. Bu ayni zamanda bilim ve sanatta da istisare heyetiydi. Hal böyle olunca muhtesem eserler ortaya çikmistir. Insallah Cumhuriyet Kulemizi bitiriyoruz. Içinde uluslararasi ölçekte bir sergi salonu ve sanat galerisi olacak. Eserlerimizi burada da sergileyecegiz."

AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam da Türklerin kadim bir sanat tarihine sahip oldugunu belirtti.

Çam, cografya, tarih ve kültürlerin önemli kesisim noktasinin "sanat" olduguna isaret ederek, "Bugün Selçuklu Imparatorlugu'na özgü, gelenekten gelecege eserler birakan sanatçilarimizin çalismalarini görüyoruz. Selçuklu'nun eserlerini günümüze tasimak önemli. Siz sanatçilarimizin emekleriyle yetisecek yeni sanatçilar ve yerel yönetimlerin buna destek vermesi oldukça önemli." degerlendirmesinde bulundu.