MÜSIAD'in Elbistan'daki konteyner kent çalismalari sürüyorDurmus Genç- Proje Müdürü Aykut Er: -"Bölgede 2 bin konteyner tamamlandiginda 10 bin kisilik bir yasam alani olacak"

MÜSIAD'in Elbistan'daki konteyner kent çalismalari sürüyorDurmus Genç- Proje Müdürü Aykut Er:
-"Bölgede 2 bin konteyner tamamlandiginda 10 bin kisilik bir yasam alani olacak"

KAHRAMANMARAS (AA) - Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi'nin (MÜSIAD), ikinci depremin merkez üssü Elbistan'da baslattigi 2 bin konteyner evlik projede 750 konteynerin kurulumu tamamlandi.

"Asrin felaketi" olarak nitelendirilen 6 Subat'taki depremlerin ardindan seferberlik baslatan MÜSIAD, Elbistanli depremzedeler için 77 dönüm alanda 10 bin kisinin barinacagi bir yasam alani hazirligina basladi.

MÜSIAD Konteyner Kenti'nde 750 konteynerin kurulumu tamamlanarak depremzedelere tahsis edilirken diger konteynerlerin de yetistirilmesi için ekiplerin hummali çalismasi devam ediyor.

MÜSIAD Proje Müdürü Aykut Er, AA muhabirine Yunus Emre Mahallesi'nde ilk etapta bin konteyner kurulumunu planladiklarini, AFAD koordinasyonu ile bu etapta sona yaklastiklarini belirterek, 10 gün içinde bu etabi tamamlamayi öngördüklerini söyledi.

Bu etabin ardindan ikinci etaba da baslayacaklarini ifade eden Er, "Biz Elbistan'da bütün çadirlarin bosaltilip insanlarin asgari yasam sartlari olusturulana kadar burada görevimize devam edecegiz. Bölgede 2 bin konteyner tamamlandiginda 10 bin kisilik bir yasam alani olarak düsünülüyor burasi. Bu alanin içerisinde bütün ihtiyaçlarin karsilanacagi yemekhane, kres, saglik ocagi, eczane ile Elbistan'in yeni yasam merkezi olarak planlanan bir alan içerisindeyiz."

Konteynerlerin bir oda, bir salon, mutfagi, banyosu ayri olacak sekilde hazirlandigini dile getiren Er, evlerin esyalariyla tefris edilerek vatandaslara teslim edilecegini sözlerine ekledi.