Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST Izmir'in açilis töreninde konustu:Efsun Erbalaban Yilmaz- "TEKNOFEST dev bir dip dalgasi olarak geliyor, dünyanin daha önce sahit olmadigi zihinsel bir devrime imza atiyor" - "Teknoloji yarismalarina basvuran milyonlarca gencimiz insallah tüm dünyaya nam salmis SIHA'larimiz gibi teknolojinin tüm diger sivil alanlarinda da bayragi çok daha yüksege tasiyacak"

Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST Izmir'in açilis töreninde konustu:Efsun Erbalaban Yilmaz- "TEKNOFEST dev bir dip dalgasi olarak geliyor, dünyanin daha önce sahit olmadigi zihinsel bir devrime imza atiyor"
- "Teknoloji yarismalarina basvuran milyonlarca gencimiz insallah tüm dünyaya nam salmis SIHA'larimiz gibi teknolojinin tüm diger sivil alanlarinda da bayragi çok daha yüksege tasiyacak"

IZMIR (AA) - TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi (T3 Vakfi) Mütevelli Heyeti Baskani Selçuk Bayraktar, havacilik, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'in bir dip dalgasi olarak dünyada zihinsel devrime imza attigini söyledi.

Selçuk Bayraktar, Çigli Havaalani'nda, T3 Vakfi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanligi yürütücülügünde düzenlenen, Anadolu Ajansinin 9. kez global iletisim ortagi oldugu organizasyonun açilisinda yaptigi konusmada, Izmir'de "dünyanin en büyük teknoloji ve inovasyon festivali" olan TEKNOFEST'te gençlerle bulusmaktan duydugu mutlulugu dile getirdi.

Her genci ülkenin tarihine, kültürüne ve gelecegine katkida bulunan birer yildiz olarak gördügünü anlatan Bayraktar, "Sizleri burada görmekten dolayi büyük bir gurur ve mutluluk duyuyorum. Izmir sadece dogal güzellikleri ile degil, ayni zamanda tarihimizdeki kritik önemiyle de özeldir. Izmir, Kurtulus Savasi'nin zafere ulastigi, Türk milletinin bagimsizlik mesalesinin yandigi yerdir. Bu vesileyle bagimsizlik savasimizi zafere ulastiran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaslarini ve tüm sehitlerimizi rahmet, minnet ve saygiyla yad ediyorum." ifadelerini kullandi.

Dünyadaki degisimi ve devinimi yüksek teknolojinin sürükledigine isaret eden Bayraktar, söyle devam etti:

"Girisim ekosisteminin maalesef ise baslarken ilk cümlesi, 'insanligin faydasi' degil de daha çok kazanmaktir. Insanoglu yüksek teknolojinin hizli ve kuralsiz deviniminin sosyal etkilerine yetismekte zorlaniyor. Kovid salgininda dünyanin temel düzeyde teknolojiye sahip solunum cihazi üretmekte ne kadar yetersiz kaldigini hepimiz gördük. O süreçte dünya bu basit ama ölümcül yetersizligi uzun süre sorguladi."

Bayraktar, bu konudaki tartismalarin uzun süre devam ettigini belirterek, "Bizler teknolojiyi kadim medeniyetimizin iyilik, adalet ve merhametiyle harmanlayarak insanliga nefes olabilmek için çaba gösterdik." diye konustu.

Gelistirilen solunum cihazlariyla halklara, mazlumlara ve insanliga nefes olmaya çalistiklarinin altini çizen Bayraktar, insanlik için milli teknoloji hamlesini gerçeklestirmek istediklerini dile getirdi.

Bayraktar, bilginin sinirlarini genisletmenin yasamin derinliklerini anlamaya yardimci olduguna dikkati çekerek sunlari kaydetti:

"TEKNOFEST dev bir dip dalgasi olarak geliyor, dünyanin daha önce sahit olmadigi zihinsel bir devrime imza atiyor. Teknoloji yarismalarina basvuran milyonlarca gencimiz insallah tüm dünyaya nam salmis SIHA'larimiz gibi teknolojinin tüm diger sivil alanlarinda da bayragi çok daha yüksege tasiyacak."

Milli teknoloji ile dünyaya örnek olduklarini aktaran Bayraktar, "Türkiye arastiriyor, gelistiriyor, üretiyor ve her alanda kalkiniyor. Gençlerimiz sanayiyi yüksek teknolojiyle, yapay zekayla harmanlayarak yeni alanlar olusturuyor. Iste bu yeni alanlara, degisen dünyaya ruh verecek olan bizleriz." dedi.