Siemens’ten kablosuz elektrikli araç sarj alaninda yeni adimDuygu Dogan-CharIN e.V. Yönetim Kurulu Baskani Claas Bracklo: -"Yeni CharIN Gelistime Ekibi’nin kurulmasiyla akilli sarj alaninda yeni bir dönemin önünü açiyoruz"

Siemens’ten kablosuz elektrikli araç sarj alaninda yeni adimDuygu Dogan-CharIN e.V. Yönetim Kurulu Baskani Claas Bracklo:
-"Yeni CharIN Gelistime Ekibi’nin kurulmasiyla akilli sarj alaninda yeni bir dönemin önünü açiyoruz"

ISTANBUL (AA) - CharIN; Siemens AG, WiTricity ve MAHLE öncülügünde Kablosuz Güç Aktarimi Gelistirme Ekibi’ni kurdu.

Siemens'ten yapilan açiklamaya göre ekip, elektrikli araçlar için kablosuz sarj çözümlerinin dünya çapinda benimsenmesini ve standartlastirilmasini tesvik ederek sorunsuz bir kablosuz sarj deneyimi saglamayi amaçliyor. Sektör uzmanlarinin katilimina açik olan bu gelistirme ekibi, faaliyetlerine eylül ayinda baslayacak.

Kablosuz Güç Aktarimi Gelistirme Ekibi’nin kurulusu, elektrikli araçlar için sorunsuz kablosuz sarj çözümleri saglanmasi ihtiyacina dayaniyor. Bu alandaki bosluklar, araç orijinal ekipman üreticileri (OEM) için zorluklar teskil ederken, kablosuz sarjin hizla benimsenmesine de engel olusturuyor.

Siemens AG, WiTricity ve MAHLE öncülügünde kurulan CharIN Gelistirme Ekibi, bu bosluklari zamaninda kapatarak kablosuz güç aktarma teknolojisinin gelisen elektrikli mobilite ekosistemine basarili sekilde entegre edilmesini ve etkili sekilde kullanilmasini saglamayi amaçliyor.

CharIN Ekibi, statik 11 kW sarj sistemine odaklanarak araçlarin sarj edilmesine yönelik kablosuz güç aktarimi (WPT) teknolojisindeki standartlarin uyumlastirilmasi için aktif olarak çalisiyor. Ekip. mevcut WPT standartlarindaki bosluklari gidererek kesintisiz, verimli ve evrensel kablosuz sarj çözümleri için bir temel olusturmayi hedefliyor. Kablosuz sarjin kullanilabilecegi durumlarin belirlenmesi, bu teknolojinin çesitli elektrikli araç platformlarina entegrasyonunda çok önemli bir rol oynayacak.

CharIN Ekibi, birlikte çalisma prensiplerine yönelik titiz test prosedürleri ve sertifikasyon yönergeleri tanimlayarak, kablosuz sarj çözümlerinin güvenilir, verimli ve farkli platformlarla uyumlu olmasini saglamayi amaçliyor. CharIN Ekibi, ayrica, kablosuz güç aktarimiyla ilgili teknolojilerin bir arada çalismasinin saglanmasina odaklanacak ve elektrikli araç sarjinin gelecegi için uyumlu bir ekosistemin gelisimini tesvik edecek.

Açiklamada görüslerine yer verilen CharIN e.V. Yönetim Kurulu Baskani Claas Bracklo "Yeni CharIN Gelistime Ekibi’nin kurulmasiyla akilli sarj alaninda yeni bir dönemin önünü açiyoruz. Bilgiyi paylasarak ve is birligini tesvik ederek kablosuz sarj çözümlerinin sorunsuz entegrasyonunu destekliyor ve dünya çapinda elektrikli araçlarin gelecegine enerji katiyoruz." ifadelerini kullandi.

CharIN Ekibi’nin basindaki Thomas Wuerz de gelistirme ekibini kablosuz sarj seçeneklerini son müsterilere kisa süre içinde sunabilmek amaciyla kurduklarini bildirdi.