Samsun'da motivasyon ve uyum destegiyle depremzede ögrencilerin yaralari sariliyorFatih Mehmet Kürkçü- Canik ilçesinde düzenlenen robotik kodlama, ahsap boyama, akil ve zeka oyunlari, gölge oyunlari, tiyatro ve çesitli sanatsal faaliyetlerle depremin izleri silinmeye çalisiliyor

Samsun'da motivasyon ve uyum destegiyle depremzede ögrencilerin yaralari sariliyorFatih Mehmet Kürkçü- Canik ilçesinde düzenlenen robotik kodlama, ahsap boyama, akil ve zeka oyunlari, gölge oyunlari, tiyatro ve çesitli sanatsal faaliyetlerle depremin izleri silinmeye çalisiliyor

SAMSUN (AA) - Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan aileleriyle Samsun'a yerlesen ögrenciler, motivasyon ve uyum destegiyle depremin etkilerinden uzaklasiyor.

Samsun Valiligi ve Il Milli Egitim Müdürlügü, 6 Subat'taki depremlerden etkilenen illerden kurumlarin koordinasyonu ya da kendi imkanlariyla kente gelen aileler ile ögrencilere birçok alanda destek oluyor.

Milli Egitim Bakanliginin talimatlari dogrultusunda, Canik Kaymakamligi himayesinde, Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, belediye ile Gençlik ve Spor Ilçe Müdürlügü isbirliginde, Canik Özdemir Bayraktar Kesif Kampüsü, Canik Gençlik Merkezi ve Türkiye'nin ilk orman okulu olma özelligi tasiyan Namiye Mümin Erol Doga ve Fen Okulu'nda gerçeklestirilen çesitli aktivitelerle, afet bölgesinden gelerek ilçedeki okullara kaydolan ögrencilere yönelik okula ve sosyal hayata uyumun yani sira motivasyon amaçli faaliyetler yürütülüyor.

Depremzede ögrencilerin sinif arkadaslari ile birlikte agirlandigi Canik Gençlik Merkezi'nde ögrenciler gençlik liderleri esliginde robotik kodlama, ahsap boyama, akil ve zeka oyunlari gibi atölyelerden faydalaniyor, erdem parkurunda eglenceli ve ögretici aktivitelerde bulunuyor.

Canik Özdemir Bayraktar Kesif Kampüsü'nde de depremzede ögrencilerin bulundugu siniflarla gölge oyunu, tiyatro gösterileri ve çesitli sanatsal faaliyetler gerçeklestirilerek depremin travmatik izlerinin oyun terapisi yoluyla silinmesi amaçlaniyor.

Canik Orman Okulu'na misafir olan ögrenciler ise Ekolojik Okuryazarlik, Küresel Iklim Degisikligi, Sifir Atik ve Çevre Bilgisi modüllerinde etkinliklerde bulunuyor, Sürdürülebilir Yasam Becerileri modülünde dogal çikolata ve tas firinda atalik bugday unu ile eksi mayali ekmek yapmayi ögreniyor. Çocuklar macera ve oyun parkurlarinda da gönüllerince eglenip stres atiyor.

- Yapilan çalismalar çocuklara ciddi katkilar sagladi

Etkinliklerde ögrencilere eslik eden Ilçe Milli Egitim Müdürü Zahit Köseoglu, AA muhabirine, çocuklarin yasadiklari travmayi atarak bir an önce sosyal hayata dönmeleri için etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Oyun, psikolojik ilkyardim destegi, oyunla terapi gibi pek çok etkinlige imza attiklarini belirten Köseoglu, "Amacimiz bu etkinliklerle, çok fakli travmalara neden olan depremin etkisini çocuklarimizin yüreklerinden bir an önce silmek. Onlarin sosyal hayata, normal hayata dönmelerini, normallesmelerini saglamak. Depremin ilk anindan itibaren bölgedeki çalismalar süratle gerçeklesti. Ilçemizde de kurumlarimizla isbirligi içerisinde çalismalarimiz devam etmektedir." dedi.

Köseoglu, rehberlik destek programlariyla çocuklarin yasadiklari travmalari atlattiklarinin gözlemlendigini dile getirerek, "Ziyaretlerde de velilerimiz bu tip etkinliklerin devam etmesini arzu ettiklerini söylüyorlar. Bundan hareketle yapilan çalismalarin çocuklara ciddi katkilar sagladigini düsünüyoruz." ifadelerini kullandi.

Canik Gençlik Merkezi'nde görevli Ilknur Altan da deprem bölgesinden gelen ögrencileri siniflarindaki diger ögrencilerden ayirmadan sosyal yasama uyum saglamalari için çesitli etkinlikler düzenlediklerini anlatti.

Çesitli aktivitelerle gençlerin içinde bulunduklari duruma alismalarini saglamaya çalistiklarini aktaran Altan, "Amacimiz, depremzede kardeslerimizin geldikleri bölgede daha çabuk adaptasyonlarini ve bir an önce normal yasama dönmelerini saglamak. Bunu yaparken de onlari ayristirmiyoruz, siniflariyla birlikte etkinliklere aliyoruz." diye konustu.