Rosatom, Nevski Uluslararasi Ekoloji Kongresi'nde yer aldiFirdevs Yüksel

Rosatom, Nevski Uluslararasi Ekoloji Kongresi'nde yer aldiFirdevs Yüksel

ISTANBUL (AA) - Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurulusu Rosatom, bu yil Rusya'nin St. Petersburg sehrinde 10'uncusu düzenlenen Nevski Uluslararasi Ekoloji Kongresi'nde yer aldi.

Rosatom'dan yapilan açiklamaya göre, uluslararasi çevre güvenligi sisteminin olusturulmasini desteklemek amaciyla 2008'den bu yana St. Petersburg'da düzenlenen Nevski Uluslararasi Ekoloji Kongresi, bu yil "Ekoloji bir haktir, ayricalik degil" slogani ile gerçeklestirildi.

Açiklamaya göre, 40'tan fazla ülke temsilcisinin katildigi kongrede 900 delege bir araya geldi.

Düsük karbonlu elektrik üretimiyle yesil dönüsüme katki saglayan Rosatom'un, kongre kapsaminda ayrica Rosmolodezh ve Clean Air (Temiz Hava) projelerinin bulundugu sergi yer aldi.

Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev buradaki konusmasinda, sirketin ana misyonunu yerine getirmeye devam ettigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Bu da çevre dostu enerji kaynaklarinin yaratilmasidir. Bu, gezegenin temizlenmesi için düzenli olarak verdigimiz katkidir. Tüm nükleer santraller yilda 2 milyar tona kadar insan kaynakli gaz emisyonunu önlemektedir. Rusya'da bu rakam 110 milyon tondur ve artmaya devam edecektir. Rosatom ayni zamanda nükleer reaktör ihracati konusunda liderdir. Yurt disindaki insaat projelerinin yaklasik yüzde 80'i Rus teknolojilerine dayanmaktadir."