Real Madridli basketbolcu Yabusele, Partizan'dan ve Dante Exum'dan özür dilediSenhan Bolelli

Real Madridli basketbolcu Yabusele, Partizan'dan ve Dante Exum'dan özür dilediSenhan Bolelli

MADRID (AA) - Basketbol THY Avrupa Ligi'nde play-off çeyrek final serisinde dün aksam oynanan Real Madrid-Partizan maçinda çikan olaylara karisan Ispanyol takiminin Fransiz basketbolcusu Guerschon Yabusele, Partizan ve Dante Exum'dan özür diledi.

Yabusele, Instagramdaki resmi hesabindan yaptigi açiklamada, "Maç sirasindaki davranisim için tamamen özür diliyorum. Basketbol, dostluk ve paylasim sporudur. Her zaman büyük iliskimin oldugu bir kulüp olan Partizan'dan, Dante Exum'dan, onun ailesinden, takim arkadaslarindan ve taraftarlarindan en samimi özürlerimi diliyorum." ifadelerini kullandi.

Ispanyol basini, olaylar sirasinda Partizan'in oyuncusu Exum'a vuran 27 yasindaki Yabusele'nin 4 yila kadar spordan men cezasi alabilecegini iddia etti.

Madrid'de oynanan mücadelenin bitimine 1 dakika 40 saniye kala Real Madrid'den Sergio Llull'un Kevin Punter'a yaptigi sert faul sonrasinda iki basketbolcu arasinda yasanan gerginlik, diger oyuncularin da dahil olmasiyla arbedeye dönüsmüstü.

Çok sayida oyuncunun birbirine fiziksel müdahalede bulundugu olaylarda Real Madridli Yabusele, Dante Exum'i yere sermisti. Hakemler, yasanan olaylarin ardindan maçi erken bitirme karari almisti.

Deplasmanda oynadigi iki maçi da kazanan Sirbistan temsilcisi Partizan, play-off çeyrek final serisinde Ispanya ekibi Real Madrid karsisinda 2-0 üstünlük yakaladi.

Üç galibiyete ulasan tarafin Dörtlü Final'e kalacagi serinin üçüncü maçi, 2 Mayis Sali günü Partizan'in ev sahipliginde Belgrad'da yapilacak.