Radisson Otel Grubu, "iddiali" büyüme planini gerçeklestirmeyi sürdürüyorMehmet Kadir Kilinç- Radisson Otel Grubu Küresel Gelistirme Baskani Elie Youne:- "Birinci çeyrekte, EMEA’nin yani sira APAC bölgesinde olaganüstü büyüme kaydettik ve DACH, KSA, Çin, Tayland, Vietnam, Avustralya ve Hindistan'a güçlü bir sekilde odaklandik"

Radisson Otel Grubu, "iddiali" büyüme planini gerçeklestirmeyi sürdürüyorMehmet Kadir Kilinç- Radisson Otel Grubu Küresel Gelistirme Baskani Elie Youne:- "Birinci çeyrekte, EMEA’nin yani sira APAC bölgesinde olaganüstü büyüme kaydettik ve DACH, KSA, Çin, Tayland, Vietnam, Avustralya ve Hindistan'a güçlü bir sekilde odaklandik"

ISTANBUL (AA) - Radisson Otel Grubu, EMEA ve APAC bölgelerinde 9 farkli markasiyla iddiali büyüme ve gelisme planini sürdürürken, 2023'e birçok önemli otel imzasi ve açilisiyla basladi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Radisson Otel Grubu, "iddiali" büyüme planini gerçeklestirmeye devam ediyor.

Radisson Otel Grubu, 2023'ün ilk çeyreginde, Italya’da lüks yasam tarzi segmentindeki 5'inci Radisson Collection tesisi olan Radisson Collection Hotel, Santa Sofia Milan'in yani sira Litvanya'daki ilk Radisson Collection tesisini açti. Grup ayrica, Brüksel'deki ikinci Radisson Collection tesisi, Radisson Collection The National Hotel, Brüksel, Orta Asya'daki ilk Radisson Collection tesisi, Radisson Collection Hotel, Taskent ve Nijerya'daki üçüncü tesisi için anlasma imzaladi. Radisson Collection portföyünde yapim asamasinda ve faaliyette olan 50'den fazla otel bulunuyor.

DACH bölgesinde büyüme planlarini hizlandiran Radisson Otel Grubu, bu yilin ikinci yarisinda açilmasi planlanan Radisson Blu Hotel at Porsche Design Tower Stuttgart, 447 oda ve rezidans ile Zürih’teki en büyük tesis olacak. Grubun Zürih'teki ikinci Radisson oteli dahil olmak üzere, bu yil 1.800'den fazla odaya sahip 4 otelin daha açilmasi planlaniyor.

Grup, 2023'e Berlin’deki ilk Radisson Individuals oteli olarak 701 odali ünlü Berlin Hotel ile anlasma imzalayarak basladi ve hemen ardindan Münih Havalimani'nda bir Radisson Individuals oteli ile anlasma yapildi.

Bu yil ilerleyen tarihlerde grup, Dresden ve Dortmund’da 2 yeni prizeotel tesisi açmayi planliyor ve ardindan 2023'ün birinci çeyreginde anlasma yapilan Osnabrück’te bir prizeotel tesisi daha açacak.

Yeni ve mevcut tüm prizeotel tesislerinde, markanin bütüncül sürdürülebilirlik taahhüdü prizePromise uygulamaya konulacak. Bu taahhüt kapsaminda, yüzde 100 karbon nötr konaklama, yesil kat hizmetleri, tek kullanimlik plastiklerin kaldirilmasi, Otel Sürdürülebilirlik Temelleri ve 2050'ye "net sifir" hedefiyle uyumlu girisimler yer aliyor.

Radisson Otel Grubu, bu yilin basinda Çin’de sinirlarin yeniden açilmasiyla yaklasik 20 otel anlasmasi ve açilisi gerçeklestirdi. Bu yeni anlasmalar ve açilislarla Radisson Otel Grubu, güçlü geçirilen 2022’nin ardindan APAC bölgesinde 2021'e kiyasla yüzde 40 daha fazla anlasma gerçeklestirdi ve Çin'de 80 otel açti.

- "2023 yilina güçlü anlasmalar ve açilislarla basladik"

Açiklamada görüslerine yer verilen Radisson Otel Grubu Küresel Gelistirme Baskani Elie Younes, 2023 yilina mülk sahipleri için daha fazla firsat ve konuklar için daha fazla olanak yaratmak adina güçlü anlasmalar ve açilislarla basladiklarini belirterek, "Birinci çeyrekte, EMEA’nin yani sira APAC bölgesinde olaganüstü büyüme kaydettik ve DACH, KSA, Çin, Tayland, Vietnam, Avustralya ve Hindistan'a güçlü bir sekilde odaklandik. Sehir ve tatil oteli markalarindan olusan benzersiz portföyümüz, Radisson Blu’nun Avrupa’daki en büyük üst segment marka ve Radisson'un EMEA’da en hizli büyüyen marka olarak konumunu pekistiriyor." ifadelerini kullandi.

Faaliyette ve yapim asamasinda olan 370'ten fazla otelle 10 yili askin süredir Avrupa’daki üst segment marka olan Radisson Blu, Fransa’da Radisson Blu Grand Hotel & Spa, Malo-les-Bains, Grubun Polonya’daki 18'inci oteli Radisson Blu Resort & Conference Center, Ostroda ve grubun Lanzarote’deki ilk tesisi Radisson Blu Resort Lanzarote'nin açilmasiyla birlikte katlanarak büyümeyi sürdürdü.

Birinci çeyrekteki önemli anlasmalar ve açilislar arasinda grubun Riyad'daki 8'inci oteli Radisson Blu Hotel, Riyadh Convention & Exhibition Center'in yani sira Radisson Blu Hotel & Residences, Islamabad yer aliyor.

- Radisson Otel Grubu, Hindistan'daki 25'inci yilini kutluyor

Verilen bilgiye göre, grubun Radisson markasi, Yunanistan, Suudi Arabistan, Italya ve Pakistan'daki yeni otel anlasmalari ve açilislariyla EMEA’da en hizli büyüyen üst segment marka olmaya devam etti ve markanin ayak izini faaliyette ve yapim asamasinda olan 150'den fazla otele çikardi.

Radisson Hotel Islamabad Multi Gardens, Radisson Hotel Bahria Town, Islamabad ve Park Inn by Radisson Serviced Apartments Islamabad anlasmalari, grubun Güney Asya pazarinda ayak izini genisletme taahhüdünü vurguluyor. 60'tan fazla sehre yayilan 100'ün üzerinde otelle en hizli büyüyen uluslararasi otel zinciri olmayi hedefleyen Radisson Otel Grubu, bu yil gerçek bir kilometre tasina imza atarak Hindistan’daki 25'inci yilini kutluyor.

Radisson Otel Grubu Güney Asya, grubun kültürel inançlarinin ve "Evet, Yapabilirim" hizmet anlayisinin bir göstergesi olarak, Hindistan’da "Great Place to Work (Çalismak için harika bir yer)" sertifikasi aldi.

Bölgedeki diger pazarlarda grup, Phuket Patong Plaji’ndaki Radisson RED oteliyle anlasmasi, Bangkok’ta yeni Radisson oteli ve Radisson Resort & Spa Hua Hin’in açilisi ve grubun Vietnam'daki ilk Radisson Collection oteliyle anlasma imzalamasiyla Tayland'daki ayak izini 10 otele çikardi.