Pencereden düserek yürüme yetisini kaybeden genç kadinin hayati basketbolla degistiNevzat Umut Uzel,Nazli Timur- Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi oyuncusu Hanimzer Melet, ay-yildizli formayi giymenin gururunu yasiyor - Milli sporcu Melet: "Bütün engelli arkadaslarima sesleniyorum, mücadele edin. Bende ilk baslarda evden çikmiyordum fakat öz güvenimizin olmasi lazim. Her seyin üstesinden gelebiliriz"

Pencereden düserek yürüme yetisini kaybeden genç kadinin hayati basketbolla degistiNevzat Umut Uzel,Nazli Timur- Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi oyuncusu Hanimzer Melet, ay-yildizli formayi giymenin gururunu yasiyor
- Milli sporcu Melet:
"Bütün engelli arkadaslarima sesleniyorum, mücadele edin. Bende ilk baslarda evden çikmiyordum fakat öz güvenimizin olmasi lazim. Her seyin üstesinden gelebiliriz"

VAN (AA) - NEVZAT UMUT UZEL/NAZLI TIMUR - Van'da 7 yil önce pencereden düserek yürüme yetisini kaybeden 28 yasindaki Hanimzer Melet, hayata küsmeyip spora baslayarak Tekerlekli Sandalye Basketbol A Milli Takimi'na seçilme basarisi gösterdi.

Ipekyolu ilçesine bagli Hafiziye Mahallesi'nde yasayan Melet, 2016'da yasadigi üç katli apartmanin ikinci katinda cam silerken dengesini kaybederek düstü. Van ve Ankara'da tedavi gören Melet, yürüme yetisini kaybedince tekerlekli sandalye kullanmaya basladi.

Ankara'da tedavisi sirasinda izledigi maçlar sayesinde basketbola merak salan Melet, 3 yil önce Van'daki Bedensel Engelliler Spor Kulübü Tekerlekli Basketbol Takimi'na katildi. Disiplinli çalismasi ve azmi sayesinde milli takima kadar yükselme basarisi gösteren Melet, agustos ayinda Hollanda'da düzenlenen Avrupa Sampiyonasi'nda milli formayla ter döktü.


- "Ülkemizi ve engelli vatandaslarimizi temsil etmek gururu verici"

Melet, AA muhabirine, basketbola basladiktan hayatinin degistigini söyledi.

Ankara'daki antrenörlerin kendisini takima davet ettigini anlatan Melet, "Ankara'da tedavi gördügüm süreçte tekerlekli sandalye basketbol maçlarini izliyordum. Oradaki hocalar beni takima davet etmislerdi fakat o dönem çekingenligimden dolayi kabul etmemistim. Daha sonra oradaki hocalarimin yönlendirmesiyle Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Yönetim Kurulu Baskani Hanefi Baykara'yla tanistim." dedi.

Baykara'nin kendisini takima davet ettigini ancak o dönemde psikolojik olarak engelini kabul edemedigini anlatan Melet, "Insan sonradan engelli olunca zor kabulleniyor. O dönem 1 kere antrenmana gitmistim fakat yapamayacagimi düsünerek bir daha gitmedim. 2 sene sonra Hanefi baskan ile tekrar karsilastik ve beni tekrar takima davet etti. Cesaretimi toplayarak yine antrenmana gittim ve bir daha birakmadim." diye konustu

Takimin tek kadin sporcusu oldugunun altini çizen Melet, "Insanlar disaridan baktigi zaman çok sasiriyor. 11 erkegin içinde mücadele etmek zor fakat kendimize güvenirsek yapamayacagimiz hiçbir sey yok. Bütün engelli arkadaslarima sesleniyorum, mücadele edin. Bende ilk baslarda evden çikmiyordum fakat öz güvenimizin olmasi lazim. Her seyin üstesinden gelebiliriz. Evinizden çikin dernekleri ve spor kulüplerini ziyaret edin." ifadelerini kullandi.

Milli takima seçildigini ögrendiginde heyecandan kalbinin duracak gibi oldugunu anlatan Melet, sunlari kaydetti:

"Basketbola basladigim ilk sene milli takim seçmelerine davet edilmistim fakat ayagimi yaktigimdan dolayi gidememistim. O dönem çok üzülmüstüm. Bu sene tekrar milli takim seçmelerine davet edildim. Kampta 60'a yakin sporcu vardi. Her hafta elemeler oluyordu. Son 12'ye girdigimi ögrendigimde heyecandan kalbim duracakti. Ülkemizi ve engelli vatandaslarimizi temsil etmek gururu verici. "