Özbekistan'da Nevruz Bayrami kutlaniyorBahtiyar Abdülkerimov

Özbekistan'da Nevruz Bayrami kutlaniyorBahtiyar Abdülkerimov

TASKENT (AA) - Özbekistan'da baharin ve doganin yenilenmesinin müjdecisi olan Nevruz Bayrami dolayisiyla etkinlikler düzenleniyor.

Nevruz Bayrami dolayisiyla baskent Taskent'teki Yeni Özbekistan Parki’nda Cumhurbaskani Sevket Mirziyoyev, hükümet üyeleri, yabanci misyon sefleri ile çok sayida davetlinin katilimiyla Nevruz Bayrami resmi kutlamalari yapildi.

Törende konusan Cumhurbaskani Sevket Mirziyoyev, Nevruz Bayrami'nin yüzyillardan beri yenilenme ve baharin müjdecisi olarak kutlandigini, Nevruz günlerinde yaslilara saygi, muhtaçlara destek gösterildigini, hastalarin ziyaret edildigini söyledi.

Mirziyoyev, ülkesinin kalkinmanin yeni bir asamasina basladigini ve bunun ülke halkinin basarili çalismalariyla oldugunu belirterek, ülkenin daha da gelismesi için hükümetin, ekonominin tüm sektörleri ve sosyal alanlardaki kapsamli çalismalarini kararlilikla sürdürecegini ifade etti.

Cumhurbaskani Mirziyoyev'in konusmasinin ardindan halk oyunlari ve folklor gösterileri düzenlendi, konser verildi.

Tören alaninda bayram sofrasi kurularak davetlilere Nevruz'a özel sümelek tatlisi, halim, kök samsa ve Özbek pilavi gibi yemekler ikram edildi.

Nevruz dolayisiyla ülkede 4 gün resmi tatil ilan edildi.