ÖZEL HABER GÜNDEMI / 1 MAYIS 2023Sermin CoskunANADOLU AJANSI

ÖZEL HABER GÜNDEMI / 1 MAYIS 2023Sermin CoskunANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Sermaye piyasalari "Türkiye Yüzyili"na yeni projelerle girecek

- Sermaye Piyasasi Kurulu Baskani Ibrahim Ömer Gönül:

- "SPK olarak Cumhuriyet'imizin 2. yüzyilinda ekonomide sermaye piyasasinin payini artirma ana hedefiyle dijital finansal hizmetler, sürdürülebilirlik, katilim finans, finansal okuryazarlik, Risk Merkezi Platformu alanlarinda önemli projeleri devreye alacagiz. Istanbul Finans Merkezi de bunun 'ana üssü' olacak"

- "Kurul olarak halka arz basvurulari basta olmak üzere tüm hizmetlerimizi elektronik ortama tasiyoruz. Basvuru sahipleri bütün süreçleri seffaf bir sekilde elektronik ortamda takip edebilecek"

- "Olusturacagimiz Risk Merkezi Platformu ile piyasa 7/24 gözetim altinda olacak, yilin ikinci yarisinda platformu hayata geçirmeyi planliyoruz. Böylece piyasanin farkli alanlarinda dogabilecek risk unsurlari tek bir merkezde toplanip, zaman geçirmeksizin anlik inceleme yapilacak ve gerekli önlemler alinacak"

(Merve Özlem Çakir-Ebru Sengül Cevrioglu/Ankara)


2- Istanbul Finans Merkezinin tamami kisa sürede açilacak

- Cumhurbaskanligi Finans Ofisi Baskani Göksel Asan:

- "Orasi bizim tahminimizden hizli dolacak. Yabanci ilgisinin de oldugunu söyleyeyim, daha da artacaktir"

- "Milli Fintek Strateji Belgemiz var, onu yakin zamanda açiklayacagiz, Cumhurbaskani'miz duyuracak. Onun ardindan Istanbul Finans Merkezi içinde Finans ve Teknoloji Üssü kuruyoruz"

(Deniz Çiçek-Ömer Faruk Cebeci/Ankara) (Fotografli/Görüntülü)


3- Türkiye'nin ham çelik üretimi depremlerin etkisiyle ocak-mart döneminde yillik yüzde 21,5 azaldi

- Yilin ilk çeyreginde ham çelik üretimi 7,4 milyon ton oldu

- Türkiye Çelik Üreticileri Dernegi Genel Sekreteri Veysel Yayan:

- "Üretim ve ihracat rakamlarinin nisan ve mayis aylarinda kademeli bir sekilde iyilesme sürecine girmesi, hazirandan itibaren ise istikrar kazanarak 2022 üretim seviyelerini geride birakmasi beklenmektedir"

(Zeynep Duyar/Ankara)


4- Antalya ilk 4 aydaki ziyaretçi sayisiyla turizmde rekor sinyali verdi

- Rekor senesi 2019'un ilk 4 ayinda yurt disindan 1 milyon 560 bin 862 kisinin hava yoluyla geldigi Antalya'ya bu yil 1 Ocak-28 Nisan döneminde 1 milyon 686 bin 284 kisi uçakla seyahat etti

- Vali Ersin Yazici:

- "Havaalaninda artik hafta sonlari 40-45 binleri görmeye basladik, hafta içinde de günlük 30-35 bin arasi yabanci turist girisleri oluyor. Pik yilimiz olan 2019'u yakalamayi hatta geçmeyi umut ediyoruz"

(Hatice Özdemir Tosun/Antalya) (Fotografli-Görüntülü)


5- Depremden etkilenen Arsuz'da hasar gören turistik tesisler onariliyor

- Arsuz Turizm ve Kültür Dernegi Baskani Hasan Arslan:

- "Arsuz, maviyle yesilin bulustugu dünyanin ender yerlerinden bir tanesi. Dogasi bozulmamis, tabiatla iç içe olan bir kentimiz. Arsuz'da birçok müessese tadilatlarini yapmaya basladi. Yaz sezonuna hazirlaniyor"

(Halil Fidan-Ali Kemal Zerenli/Hatay) (Fotografli-Görüntülü)


6- Avrupa ve ABD'deki sirketler, resesyon endiseleriyle isten çikarmalara devam ediyor

- Avrupa ve ABD'de alisilmisin disindaki yüksek enflasyon ve faiz artislarindan kaynaklanan resesyon endiseleri sirketleri yeniden yapilanmaya zorlarken, maliyetlerini düsürmek isteyen bazi sirketler de isten çikarma yoluna basvuruyor

- Uluslararasi Çalisma Örgütü, Kovid-19 krizindeki istihdam kayiplarinin 2025'ten önce telafi edilmesinin mümkün olmadigini belirtti

(Muhammet Ikbal Arslan/Cenevre)


7- Besiktas, Senol Günes'le sampiyonluk yarisina döndü

- Süper Lig'in 32. haftasindaki derbide Galatasaray'i 3-1 maglup eden Besiktas, Günes yönetiminde yakaladigi çikisla sampiyonluk yarisinda umutlarini artirdi

- Deneyimli teknik adamla 2,26 puan ortalamasi yakalayan siyah-beyazlilar, son 10 maçinda maglup olmadi

- Lider Galatasaray'in 5, ikinci Fenerbahçe'nin de 2 puan gerisinde yer alan Besiktas, ligin kalan 6 haftalik bölümünde 4 maç yapacak

(Emre Dogan/Istanbul)


8- Besiktas, borsada yatirimcisini sevindirmeye devam ediyor

- Besiktas'in hisseleri geçen ay yüzde 41,3 artti

- 2022 yilini 5,94 lirayla tamamlayan Besiktas'in hisse fiyati, yaklasik 2 kat artisla nisanda 11,80 liraya kadar çikti

(Burhan Sansarlioglu/Istanbul)




***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.