ÇEDAS, iftar ve sahur saatleri arasinda planli bakim ve onarim çalismasi yapmayacakGülsen Çagatay

ÇEDAS, iftar ve sahur saatleri arasinda planli bakim ve onarim çalismasi yapmayacakGülsen Çagatay

ANKARA (AA) - Çamlibel Elektrik Dagitim AS, (ÇEDAS), hizmet verdigi Sivas, Tokat ve Yozgat'ta enerji sikintisi yasanmamasi için iftar ve sahur saatleri arasinda yatirim kaynakli planli bakim ve onarim çalismasi yapmayacak.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, önleyici tedbirlere agirlik veren ÇEDAS, arife günü de dahil Ramazan ayi ve 20-23 Nisan arasinda kutlanacak Ramazan Bayrami boyunca planli çalismalari iptal edecek.

ÇEDAS, 23 Mart Persembe günü baslayacak Ramazan ayi öncesinde bakim ve onarim çalismalarina agirlik verirken, yatirim kaynakli planli bakim ve onarim çalismasi programinda da düzenlemeye gitti.

Açiklamada görüslerine yer verilen ÇEDAS Genel Müdürü Niyazi Kivilcim, Ramazan'da elektrik kesintilerini en aza indirmek için önleyici tedbirlere agirlik verdiklerini belirterek, sunlari kaydetti:

"Elektrik kesintisi gerektiren çalismalarimizi, dagitim sebekesindeki kullanicilara etkisinin asgari düzeyde kalacagi saatlerde gerçeklestiriyoruz. Bu yaklasimla Ramazan ayinda da tüketicilerimizin iftar ve sahur arasindaki döneminde enerji ile ilgili sikinti yasamamasi için planli çalismalari iptal etme karari aldik. Hedefimiz Ramazan ayinin tamaminda zorunlu olmadikça planli bakim ve onarim çalismalarina gitmemek. Bayramda hizmet bölgelerinde nöbetçi ekip lideri ve mühendisler bulundurarak olasi koordinasyon aksakliklarinin önüne geçmeyi planladik. Araç ve ekiplerimiz vardiya düzeninde çalismaya devam edecek olup, olasi enerji kesintilerini minimum sürede çözümleyebilmek için nöbetçi ekiplerimiz ile çalisan sayisinda artisa gidecegiz. Bunun yani sira SCADA ile uzaktan besleme yapabilecegimiz istasyonlarda kesinti süresinin minimum olmasi saglanacak."