Milli motosikletçi Deniz Öncü, Ispanya'da piste çikacak Fatih Çakmak

Milli motosikletçi Deniz Öncü, Ispanya'da piste çikacak Fatih Çakmak

ANKARA (AA) - Milli motosikletçi Deniz Öncü, hafta sonu Uluslararasi Motosiklet Federasyonu (FIM) Dünya Moto3 Sampiyonasi'nin dördüncü ayagi Ispanya Grand Prix'sinde yarisacak.

Türkiye Motosiklet Federasyonundan (TMF) yapilan açiklamaya göre ay-yildizli genç sporcu, Red Bull KTM Ajo takimiyla hafta sonu 4,42 kilometre uzunluga sahip Jerez-Angel Nieto Pisti'nde boy gösterecek.

TMF Milli Takimlar Kaptani Kenan Sofuoglu koordinesinde Moto3 sinifinda mücadele eden milli motosikletçi, yarin siralama turlarinda piste çikacak. Sezonun dördüncü ana yarisi ise 30 Nisan Pazar günü TSI 13.00'te start alacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen Deniz Öncü, "Iki denizasiri yaristan sonra sezona devam etmek için Avrupa'ya dönüyoruz. Geçen yil Jerez'de podyuma çikmaya çok yaklasmistim. Mart ayinda bu pistte yapilan test, bize grand prix için kurulumda yardimci olacak. Bence Jerez'de güçlü olabiliriz ve ilk antrenmandan itibaren elimizden gelenin en iyisini yapacagiz. Takim çok iyi çalisiyor ve güzel bir sonucu hak ediyoruz." degerlendirmesinde bulundu.