71 yildir kesintisiz spor yapan veteran atlet, depremzedeler adina yarismak istiyorAyse Yildiz- Birçok uluslararasi organizasyonda derece elde eden 85 yasindaki veteran Oktay Sensoy, 18-19 Mart'ta Masterlar Balkan Salon Atletizm Sampiyonasi'nda mücadele verecek - Sensoy: "Katilacagim yarislarda kazanacagim madalyayi depremlerde hayatini kaybeden ve sag kalanlar adina almak, onlara armagan etmek istiyorum"

71 yildir kesintisiz spor yapan veteran atlet, depremzedeler adina yarismak istiyorAyse Yildiz- Birçok uluslararasi organizasyonda derece elde eden 85 yasindaki veteran Oktay Sensoy, 18-19 Mart'ta Masterlar Balkan Salon Atletizm Sampiyonasi'nda mücadele verecek
- Sensoy:
"Katilacagim yarislarda kazanacagim madalyayi depremlerde hayatini kaybeden ve sag kalanlar adina almak, onlara armagan etmek istiyorum"

ANTALYA (AA) - AYSE YILDIZ - Çocuklugunda Istanbul'da mahalle aralarinda satilan tepsi yogurdunu yemek için basladigi atletizmi 71 yildir ara vermeden yapan 85 yasindaki veteran milli sporcu Oktay Sensoy, 18-19 Mart'ta düzenlenecek Masterlar Balkan Salon Sampiyonasi'nda mücadele edecek.

Istanbul'da mahalle aralarinda çocuklarla yarisarak atletizme baslayan, antrenmansiz katildigi ve 240 kisinin yaristigi Atatürk Kosusu'nda dördüncü olan Sensoy, 1952'de Fenerbahçe Spor Kulübüne seçildi.

Yurt içi ve yurt disinda katildigi yarislarda çok sayida altin, gümüs ve bronz madalya kazanan Sensoy, Antalya Polisgücü Spor Kulübünün lisansli sporcusu olarak kariyerini sürdürüyor.

Günün büyük bölümünü spora ayiran Sensoy, Istanbul'da düzenlenecek Masterlar Balkan Salon Atletizm Sampiyonasi'na hazirlaniyor. Sabah erken saatlerde kalkarak Akdeniz Üniversitesi Stadi'nda antrenmanini yapan Sensoy, sampiyonada Kahramanmaras merkezli 6 Subat'ta meydana gelen depremlerden etkilenenler adina kosmayi hedefliyor.


- "Son nefesime kadar atletizme devam etmek istiyorum"


Sampiyonadan altin madalyayla dönmek için yogun antrenman yapan Oktay Sensoy, AA muhabirine, çocuklugunda Istanbul sokaklarinda Silivri tepsi yogurdu satildigini, kosularda birinci gelene yogurt ismarlandigini anlatti.

Ilk katildigi yarislarin ardindan kulübe seçildigini vurgulayan Sensoy, sunlari kaydetti:

"1952'den beri atletizmden hiç kopmadim. Antrenörlük de yaptim. Simdi de Istanbul'da yapilacak sampiyonada piste çikacagim. Ümit ettigim dereceyi elde etmek istiyorum. Hedefsiz yasanmaz, mutlaka altin madalya kazanmak istiyorum. Günün en az iki saati antrenman yapiyorum. Salon oldugu için 3 kilometrede yarisacagim. Yarisi çok kisa sürede tamamlayacagimi düsünüyorum. Hem uzun mesafe kosuyoruz 5 bin, 10 bin, 20 kilometre. Hem de ayni mesafelerde 50 kilometre dahil yürüyüs yapiyorum."

Kahramanmaras merkezli depremlerin üzüntü verici oldugunu dile getiren Sensoy, bir an önce yaralarin sarilmasinin önemli oldugunu ifade etti.

Hedeflerine ulasmak ve saglikli bir hayat için spor yaptigini belirten Sensoy, "85 yasindayim, amacim saglikli yasamak, iyi beslenmek ve spor yapmak. Katilacagim yarislarda kazanacagim madalyayi depremlerde hayatini kaybeden ve sag kalanlar adina almak, onlara armagan etmek istiyorum. Son nefesime kadar da atletizme devam etmek istiyorum." diye konustu.

Sensoy, saglikli bir hayat için uykunun önemine vurgu yaparken, fazla ekmek tüketmemek, ete çok yüklenmemek, daha çok sebze agirlikli beslenmek gerektigini dile getirdi.