Milli Savunma Bakani Akar, Malezya Savunma Bakani Hasan ile görüstüSarp Özer- Konuk Bakan Hasan: - "Malezya hükümeti, (Adiyaman'daki) sahra sihhiye hastanesinde kullanilan malzemelerin bagislanmasi, personelin ayrilmasinin ardindan oradaki saglik görevlilerinin kullanimina sunulmasi karari aldi" - Milli Savunma Bakani Akar: - "Iliskilerimizin önümüzdeki dönem de bir taraftan askeri egitim isbirligi diger taraftan da savunma sanayi isbirligi alanlarinda artarak devam edecegine inaniyorum"

Milli Savunma Bakani Akar, Malezya Savunma Bakani Hasan ile görüstüSarp Özer- Konuk Bakan Hasan:
- "Malezya hükümeti, (Adiyaman'daki) sahra sihhiye hastanesinde kullanilan malzemelerin bagislanmasi, personelin ayrilmasinin ardindan oradaki saglik görevlilerinin kullanimina sunulmasi karari aldi"
- Milli Savunma Bakani Akar:
- "Iliskilerimizin önümüzdeki dönem de bir taraftan askeri egitim isbirligi diger taraftan da savunma sanayi isbirligi alanlarinda artarak devam edecegine inaniyorum"

ANKARA (AA) - Malezya Savunma Bakani Utama Mohamad Bin Haji Hasan, Malezya hükümetinin, Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan Adiyaman'da kurdugu sahra sihhiye hastanesinde kullanilan malzemelerin bagislanmasi yönünde karar aldigini açikladi.

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, resmi davetlisi olarak Türkiye'ye ziyarette bulunan Hasan'i, Milli Savunma Bakanliginda askeri törenle karsiladi.

Iki ülke milli marslarinin çalindigi törende, "Onur Kitasi"ni selamlayan Hasan, Seref Defteri'ni imzaladi.

Törenin ardindan bas basa görüsen Akar ve Hasan, daha sonra heyetlerarasi görüsmeye baskanlik yapti. Görüsmelerin ardindan iki bakan, basin toplantisi düzenledi.

Milli Savunma Bakani Akar, "Degerli dostum" diye hitap ettigi Hasan'i, Ankara'da agirlamaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye ve Malezya arasindaki ortak geçmis ve degerlere vurgu yapan Akar, "Iliskilerimiz son derece yapici ve olumlu. Bugüne kadar gelisen iki ülke arasindaki iliskilerimiz, son yillarda daha da ivme kazanmis durumda." diye konustu.

Hasan'in ziyareti ile bu ivmenin devam ettigini belirten Akar, "Inaniyoruz ki bundan sonra da birligimiz, beraberligimiz artarak devam edecektir." dedi.

Kahramanmaras merkezli depremleri hatirlatan Bakan Akar, sunlari kaydetti:

"Millet, devlet olarak tüm gücümüzü seferber ederek depremle mücadelemizi sürdürürken, ilk andan itibaren bizimle birlikte olan ülkeler arasinda Malezya da yer aldi. Gerek arama kurtarma personeline gerekse Adiyaman'da kurulan sahra sihhiye hastanesinin personeline çok tesekkür ediyoruz. Ayrica kurulan sahra sihhiye hastanesinin bashekiminin de egitimini Türkiye'de gerçeklestirmesi bizim için ayri bir önem arz etmektedir."

Akar, Malezya'nin yardimlarinin, iki ülke arasindaki dostluk ve kardesligin alana yansimasi oldugunu belirtti.

Türkiye ile Malezya arasindaki iliskilerin dostluk ve kardeslige dayandigini söyleyen Akar, mevkidasi ile son derece verimli ve yapici bir görüsme gerçeklestirdigini anlatti.

Görüsmelerde, ikili ve bölgesel konular ile askeri egitim isbirligi ve savunma sanayisinde isbirligi konularinda görüs alisverisinde bulunduklarini aktaran Akar, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bu konuda ülkelerimiz olarak neler yapabilecegimizi, silahli kuvvetlerimizi nasil destekleyebilecegimizi görüstük. Görüsmelerimizde yaklasimlarimizin birbirine çok yakin oldugunu büyük bir memnuniyetle müsahede ettik. Bir taraftan askeri egitim isbirligimizi gelistirirken, karsilikli ögrenci degisimini sürdürürken, diger taraftan da savunma sanayi konusunda her türlü isbirligine hazir oldugumuzu degerli dostumuza ifade etme firsati buldum. Iliskilerimizin önümüzdeki dönem de bir taraftan askeri egitim isbirligi diger taraftan da savunma sanayi isbirligi alanlarinda artarak devam edecegine inaniyorum. Yapacagimiz çalismalarin da öncelikle ülkelerimiz ve silahli kuvvetlerimiz için yararli olacagina inaniyorum."

- Adiyaman'daki sahra hastanesine ziyaret

Malezya Savunma Bakani Utama Mohamad Bin Haji Hasan da gösterilen misafirperverlikten dolayi Akar'a tesekkür etti.

Görüsmelerde iki ülke arasindaki iliskileri ele aldiklarini ifade eden Hasan, sadece askeri isbirligi degil, hem savunma sanayisi alanindaki iliskileri güçlendirecek yollar hem de diger alanlardaki isbirligi firsatlari üzerine görüstüklerini bildirdi.

Malezya Savunma Bakani Hasan, ülkesi tarafindan, Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Adiyaman'da kurulan sahra hastanesini hatirlatarak, "Malezya hükümeti, sahra sihhiye hastanesinde kullanilan malzemelerin hepsinin bagislanmasi, personelin ayrilmasinin ardindan oradaki saglik görevlilerinin kullanimina sunulmasi karari aldi." bilgisini paylasti.

Konuk Bakan, yarin Adiyaman'daki sahra hastanesine ziyarette bulunmayi planladigini da aktardi.