Vanli aileler HDP Il Baskanligi önündeki eylemlerini sürdürdüYilmaz Kazandioglu,Nazli Timur

Vanli aileler HDP Il Baskanligi önündeki eylemlerini sürdürdüYilmaz Kazandioglu,Nazli Timur

VAN (AA) - Van'da çocuklarinin daga kaçirilmasindan HDP'yi sorumlu tutan aileler, il baskanligi önünde yaptiklari eylemlerine bu hafta da devam etti.

Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen aileler, "Anneler HDP'yi lanetliyor", "Evlat nöbetindeyiz", "Artik yeter, yakamizdan düsün", "Sehidime dokunma, onlar bize emanet", "Çocuklarimiz kimsenin piyonu olmayacak" ve "Van anneleri evlat nöbetinde" yazili dövizler tasidi.

HDP ve terör örgütü PKK aleyhine slogan atarak HDP Il Baskanligi önüne kadar yürüyen aileler, çocuklarina teslim olmalari çagrisinda bulundu.

Oglunun 9 yil önce kandirilarak daga götürüldügünü belirten Saliha Mert, eylemlerini sürdürmeye kararli olduklarini söyledi.

Evlatlarina kavusacaklari günün hayaliyle yasadiklarini ifade eden Mert, "Eger HDP'ye bir hak veriyorlarsa bu gözyaslarimiza baksinlar. Eger bir oy veriyorlarsa gözyaslarimizi görsünler. Gerçekten çok kötüyüz. Tarif edilmeyecek bir sey. Her annenin yüregine bir ates düsürmüsler. Bizi yildiramayacaklar. Ben ölene kadar onlarin kapilarindayim. Onlardan hesap soracagim. Sadece benim degil hepimizin çocuklarinin hesabini soracagim. Tek dilegim, evlatlarimizin bu alçaklarda kalmamasi." diye konustu.

Kardesinin 2016'da kaçirildigini dile getiren Gülsen Adiyaman da "Bugün 7. yili doluyor. Çok üzgünüz. Allah bize yasattiklarinin aynisini onlara da yasatsin. Dilerim Allah'tan bütün kardeslerimiz gelir, ailelerine kavusurlar. Onlari umutla bekleyecegiz." dedi.