Milli Egitim Bakani Özer, Altinordu Ziraat Odasini ziyaret etti:Eyüp Elevli,Gültekin Yetgin- "Bizim istedigimiz de natürel findik olarak bunun tüketimi degil, islenerek, katma degeri yüksek bir ürüne dönüstürülerek üreticimizin üründen daha fazla katki payi alabilmesini saglamak"

Milli Egitim Bakani Özer, Altinordu Ziraat Odasini ziyaret etti:Eyüp Elevli,Gültekin Yetgin- "Bizim istedigimiz de natürel findik olarak bunun tüketimi degil, islenerek, katma degeri yüksek bir ürüne dönüstürülerek üreticimizin üründen daha fazla katki payi alabilmesini saglamak"

ORDU (AA) - Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, findiga iliskin, "Bizim istedigimiz de natürel findik olarak bunun tüketimi degil, islenerek, katma degeri yüksek bir ürüne dönüstürülerek üreticimizin üründen daha fazla katki payi alabilmesini saglamak." dedi.

Ordu'dan AK Parti milletvekili adayi olan Özer, Altinordu Ziraat Odasi Baskanligini ziyaret etti. Özer, buradaki konusmasinda, Türkiye'de üye sayisi en güçlü odalardan Altinordu Ziraat Odasinin kendileri için kiymetli oldugunu söyledi.

Findik Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank ile görüstügünü dile getiren Özer, arazi bulundugu anda OSB'nin onayinin çikacagini ifade etti.

Özer, bununla da yetinmeyeceklerini belirterek, Ticaret Bakani Mehmet Mus ile görüstügünü, ayni zamanda serbest bölge kurulumuyla ilgili sürecin hem arazinin belirlenmesi hem de yönetici sirketin kurulmasiyla hizli sekilde nihayetlenecegini aktardi.

Sadece tarim alaninda degil, tüm alanlarda, özellikle gençlerin, kadinlarin istihdamina yönelik, ekonomik kalkinmasina yönelik tüm süreçlerde Ordu'yu destekleyeceklerinin altini çizen Özer, söyle devam etti:

"Tabii sevindirici, Ordu'daki OSB'yi ziyaret ettim, büyüme istidadi gösteriyor. Fatsa'da istihdam kapasitesi çok daha fazla, Ordu OSB'de 5 bin 500 vatandasimiz su anda istihdam ediliyor. Fatsa'da 8 bin 500 vatandasimiz ki yakin zamanda 10 bine çikma potansiyeli var. Ünye'de OSB de artik yavas yavas canlaniyor, Ünye Belediye Baskanimiz bugün açiklayacak, dün bizden bir talebi olmustu Ünye OSB'ye bir mesleki ve teknik anadolu lisesi kurulmasiyla ilgili, onun da onayini verdik."

Bakan Özer, Ordu'nun Türkiye'de findikta en fazla üretim yapan il olduguna dikkati çekerek, "Türkiye'deki üretimin yüzde 32'si Ordu'muzda, ayni zamanda kayitli üretim yapan çiftçi sayisi da 128 bin gibi inanilmaz yüksek bir rakam. Bizim istedigimiz bunun natürel findik olarak tüketimi degil, islenerek, katma degeri yüksek bir ürüne dönüstürülerek üreticimizin üründen daha fazla katki payi alabilmesini saglamak." diye konustu.

Findik natürel olarak satildiginda imalati yapanin daha fazla kazanç sagladigini dile getiren Özer, "Onun için bizim istedigimiz sey imalat sürecinin de Ordu'da, Ordulu çiftçilerimizin, is insanlarimizin katkilariyla sürecin yönetilmesi ve çok daha fazla ülke ekonomisine ve Ordu'nun ekonomisine katki verecek ürüne dönüstürebilmek." ifadelerini kullandi.