Meclis'te ziyaretçiler için "günlük 5 araç" sinirlamasiAykut Yilmaz

Meclis'te ziyaretçiler için "günlük 5 araç" sinirlamasiAykut Yilmaz

TBMM (AA) - TBMM'nin Çankaya ve Dikmen giris kapilarinda yasanan yogunluk ve güvenlik gerekçeleriyle ziyaretçilerin Meclis'e araçla girisine sinirlama getirildi. Her milletvekiline en fazla 5 "araçli ziyaretçi" hakki verildi.

Meclis'te 28. Dönem 2. Yasama Yili'nin baslamasiyla milletvekillerinin seçim bölgelerinden bireysel ve gruplar halinde ziyaretçi akisi yasanmaya basladi. Siyasi parti gruplarinin toplantilarinin da baslamasiyla TBMM'de yogunluk en üst seviyeye çikti.

Ziyaretçilerin gruplar halinde ve araçla TBMM'ye giris yapmak istemesi, Çankaya ve Dikmen giris kapilarinda trafigi artirdi.

TBMM Idare Amirligi tarafindan milletvekillerine gönderilen yazida, Güvenlik Koordinasyon Kurulunun karariyla Çankaya ve Dikmen giris kapilarina "araçla ziyaretçi girisi" yazmaya yetkili makamlara günlük 5 araç giris hakki verildi.

5 aracin üzerindeki taleplerin güvenlikten sorumlu idare amirinin onayina sunulacagi ifade edilen yazida, kararin sadece araçla giris yapan ziyaretçiler için alindigi, araçsiz ziyaretçi girislerinde herhangi bir sinirlama bulunmadigi vurgulandi.

Yazida ayrica "1 Ekim günü yasadigimiz terör saldirisi güvenlik uygulamalarinin hassasiyetini ve bu çerçevede yapilan düzenlemeler ile alinan kararlarin önemini bir kez daha göstermistir." ifadesine yer verildi.