CHP Ankara Il Baskanliginin 38. Olagan Kongresi toplandi Baris Gündogan- Atatürk Spor Salonu'nda baslayan kongrede, Ümit Erkol ve Sercan Çiggin il baskanligi için yarisacak

CHP Ankara Il Baskanliginin 38. Olagan Kongresi toplandi Baris Gündogan- Atatürk Spor Salonu'nda baslayan kongrede, Ümit Erkol ve Sercan Çiggin il baskanligi için yarisacak

ANKARA (AA) - CHP Ankara Il Baskanliginin 38. Olagan Kongresi, Atatürk Spor Salonu'nda basladi.

Mevcut Il Baskani Ali Hikmet Akilli'nin açis konusmasi ile baslayan kongrede, daha sonra Divan Baskanligi seçimi yapildi.

Divan Baskanligina oy birligiyle, CHP Kahramanmaras Milletvekili Ali Öztunç seçildi.

Türkiye'nin ve CHP'nin zor günler geçtigini savunan Öztunç, "CHP zor günlerin partisidir. Bu devleti kuran partidir. Zor günleri asmayi her zaman bilmistir, yine bilecektir." dedi.

Öztunç, "Yigit düstügü yerden kalkarmis." sözünü hatirlatarak, sunlari kaydetti:

"Düstügümüz yerden kalkacagiz, yeniden CHP'yi daha yukariya çikarmak için çalisacagiz. Birilerinin umutsuzluk pompalamasina asla izin vermeyecegiz. CHP, kendisine kurulan tuzaklari bozacaktir. Daha düne kadar ortaklik yaptigimiz pazi partiler CHP'ye dizayn vermeye çalisiyor, biz var oldukça, CHP'liler var oldukça, bu partiyi disardan dizayna izin vermeyecegiz. Hiçbir parmagin gelip partimizi karistirmasina izin vermeyecegiz. Fitneye, fesada izin vermeyecegiz. Burada iki kardesin yarisi yasanacak, hep birlikte il kongresinden el ele çikacagiz. Insallah 2024'te, Büyüksehir'in, Çankaya'nin, Yenimahalle'nin, Elmadag'in yanina baska ilçeleri de koyacagiz."

- "Otobüsleri bize satin"

Öztunç'un konusmasinin ardindan Divan Baskanligi çalismalarina basladi. Kongrede seçimlerin "blok liste" yöntemiyle yapilmasi delegelerin oy birligiyle kabul edildi. Daha sonra protokol konusmalarina geçildi.

Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas konusmasinda adaylara basarilar diledi, belediye çalismalari hakkinda bilgi verdi.

Özel halk otobüslerinin ücretsiz 65 yas üstü yolcu tasimama kararini elestiren Yavas, "Ya kanuna uyun ya da tüm otobüsleri bize satin gidin baska is yapin. Ankaralilara zulmettirmeyiz." dedi.

Protokol konusmalarinin ardindan Divan'a delegeler tarafindan yapilan basvuru ile Ümit Erkol ve Sercan Çiggin il baskanligina aday oldu.

619 delegesi bulunan Ankara Il Baskanligi Kongresinde ögleden sonra seçimlere geçilecek.

Kongreye, parti yöneticilerinin yani sira Genel Baskan aday adayi Örsan Öymen, Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, Çankaya Belediye Baskani Alper Tasdelen, Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar ile çok sayida milletvekili katildi.