Malezya 2014'te kaybolan uçagina iliskin "kirici" espri yapan Singapurlu komedyeni kinadiSaadet Firdevs Apari

Malezya 2014'te kaybolan uçagina iliskin "kirici" espri yapan Singapurlu komedyeni kinadiSaadet Firdevs Apari

KUALA LUMPUR (AA) - Malezyali yetkililer, 2014'te Kuala Lumpur-Pekin seferini yaptigi sirada 227 yolcu ve 12 kisilik mürettebatiyla kaybolan Malezya Hava Yollarina ait MH370 sefer sayili uçak hakkinda "kirici" espri yapan Singapur asilli komedyeni kinadi.

Komedyen Jocelyn Chia'nin sosyal medyada paylastigi MH370 sefer sayili uçak hakkindaki nahos espri, tepkilere yol açti.

Malezya Disisleri Bakani Zambry Abdul Kadir, Chia'nin Malezyalilara ve kayip kisilerin ailelerine karsi "duyarlilik ve empati eksikligi" sergiledigini söyledi.

Zambry, "Bu video, görgü ve ahlaklariyla bilinen Asya ülkelerinin degerlerine açikça aykiri bir davranis içermektedir." degerlendirmesini yapti.

Singapur Disisleri Bakani Vivian Balakrishnan da sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, Chia’nin "korkunç ifadeleri" karsisinda dehsete kapildigini belirtti.

Chia'nin Singapurlular adina konusmadigini vurgulayan Balakrishnan, "Malezya'daki aile ve arkadaslarimizla baglarimizi önemsiyoruz. Incinen tüm Malezyalilar için üzgünüz." açiklamasinda bulundu.

Öte yandan Singapurlu yetkililer, Chia'nin Singapur vatandasi olmadigini, ABD vatandasligina geçtigini bildirdi.

8 Mart 2014’te yolculari ve mürettebatiyla Malezya'nin baskenti Kuala Lumpur’dan Çin'in baskenti Pekin’e hareket ettikten sonra kaybolan Malezya Hava Yollarina ait MH370 sefer sayili uçak, çok sayida ülkenin katildigi; havadan ve denizden yapilan aramalara ragmen bulunamamisti.

Avustralya öncülügünde Hint Okyanusu’ndaki 120 bin kilometrekarelik alanda sürdürülen aramalarda kayip uçagin izine rastlanamamis ve yaklasik 3 yil süren aramalar 2017 basinda sona erdirilmisti.