Türk Egitim-Sen'den ögretmenlere "afet tazminati ödensin" talebiMümin Altas

Türk Egitim-Sen'den ögretmenlere "afet tazminati ödensin" talebiMümin Altas

ANKARA (AA) - Türk Egitim-Sen Genel Baskani Talip Geylan, afetin etkiledigi illerde görev yapan ya da yapacak ögretmenlere "afet tazminati" adi altinda ek bir ödeme yapilmasi gerektigini bildirdi.

Geylan, yazili açiklamasinda, sendika olarak yillardir elverissiz kosullarin hakim oldugu bölgelerde görev yapan ögretmenlere zorunlu hizmet tazminati ödenmesini dile getirdiklerini belirtti.

Zorunlu hizmet tazminatiyla bu bölgelerde ögretmen istikrarinin saglanacagina, ögretmenlerin tesvik edilecegine dikkati çeken Geylan, sunlari kaydetti:

"Bu önerimiz, hükümetin 2018 yilinda duyurdugu 2023 Egitim Vizyon Belgesi ile de tesvik adi altinda taahhüt edilmisti. Simdi benzer bir durum da deprem bölgesi için geçerli hale gelmistir. Afetin etkiledigi illerimizde büyük yikimlar söz konusu olmus, çok büyük hasarlar meydana gelmistir. Birakin egitim ögretim faaliyetlerini saglikli yürütmeyi, günlük hayatin sürdürülmesini dahi kisitlayan çok önemli problemler yasanmaktadir. Dolayisiyla, tüm bu sikintilara ragmen bölgede görev yapan ya da yapacak olan ögretmenlerimize afet tazminati adi altinda bir ek ödeme mutlaka yapilmalidir."

Geylan, depremden etkilenen ögretmenlerin bölgede kosullar iyilestirilinceye kadar baska illere nakil ve görevlendirmesinde kolaylik saglanmasi gerektigini vurguladi.???????