MKE Ankaragücü, teknik direktör Emre Belözoglu'yla 2 yillik sözlesme imzaladiErkan Tiryaki- MKE Ankaragücü Kulübü Baskani Faruk Koca: "Yapimi devam eden 19 Mayis Stadi'nda Allah bize nasip ederse Emre hocayla maç oynamak istiyoruz. Yaklasik 2 saatlik görüsme sonucu bütün sartlarimizda da mutabakata vararak anlasma sagladik " - Sari-lacivertli takimin yeni teknik direktörü Belözoglu: "Ankaragücü'nü hak ettigi Avrupa kupalarina götürmek için geldik"

MKE Ankaragücü, teknik direktör Emre Belözoglu'yla 2 yillik sözlesme imzaladiErkan Tiryaki- MKE Ankaragücü Kulübü Baskani Faruk Koca:
"Yapimi devam eden 19 Mayis Stadi'nda Allah bize nasip ederse Emre hocayla maç oynamak istiyoruz. Yaklasik 2 saatlik görüsme sonucu bütün sartlarimizda da mutabakata vararak anlasma sagladik "
- Sari-lacivertli takimin yeni teknik direktörü Belözoglu:
"Ankaragücü'nü hak ettigi Avrupa kupalarina götürmek için geldik"

ANKARA (AA) - Trendyol Süper Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü, yeni teknik direktörü Emre Belözoglu'yla 2 yillik sözlesme imzaladi.

Tolunay Kafkas'tan bosalan teknik direktörlük koltuguna getirilen Emre Belözoglu için MKE Ankaragücü Kulübü Baskani Faruk Koca'nin katilimiyla Eryaman Stadi'nda basin toplantisi düzenlendi.

Türkiye ve dünyada yildizlasmis bir isimle bir araya geldiklerini aktaran Faruk Koca, "Hocamiz, Türkiye kariyerinde ilk defa Istanbul disinda camiamiz için Ankara'ya geldi. Genç, hirsli, idealleri ve hedefleri olan biri isim. Camiamizla bütünlestirmek istedik. Bu görüsmeyi de mahrem tuttuk, spor kamuoyunda baska isimler konusuluyordu. Yapimi devam eden 19 Mayis Stadi'nda Allah bize nasip ederse Emre hocayla maç oynamak istiyoruz. Yaklasik 2 saatlik görüsme sonucu bütün sartlarimizda da mutabakata vararak anlasma sagladik." ifadelerini kullandi.

Emre Belözoglu'nun basarili oldugu sürece takimda kalmasini istedigini, bu yüzden kagit üzerinde olan 2 yillik sözlesmenin bir anlami bulunmadigini dile getiren Faruk Koca, "Emre Belözoglu büyük bir isim. Ankaragücü de büyük bir kulüp. Emre Belözoglu, Faruk Koca için degil, Ankaragücü için geldi. 113 yillik tarihinde sehitler vermis bir kulüp ama maalesef sportif olarak hak ettigimiz yerde degiliz. Günü kurtarmaktan yana degilim, gelecegi kurtarmak daha anlamli. Bu kulübe dünya çapinda gelmek isteyen isim yapmis hocalar vardi. Futbolculuk kariyerinde, özel hayatinda, futbolu okuma açisindan basarisini kanitlamis bir hoca getirdik. Biz dünyanin en iyi kadrolarini kuran takimlarla mücadele edecek kadrolar kurabiliriz. Savunma sanayisinde dünyanin en iyi birkaç ülkesinden birisiyiz. Özel sektörde de öyle, futbolda neden olmasin? Biz iyi isler yapip gelecege umutla bakacagiz." degerlendirmesinde bulundu.


- Emre Belözoglu: "Hedef Avrupa kupalari"

Takimin yeni teknik direktörü Emre Belözoglu ise MKE Ankaragücü'nde olmaktan dolayi mutlulugunu dile getirerek, baskent ekibini Avrupa kupalarina tasimak istedigini aktardi.

"Burada olmaktan çok mutluyum." diyen Belözoglu, sunlari kaydetti:

"Sayin baskana, yönetim kuruluna çok tesekkür ederim. Bu ülkenin Kurtulus Savasi'nda sehitler vermis bir camiada, tutkulu taraftarlarin önünde olmak için sabirsizlaniyorum. Baskanimizin bu kulüp için neler yaptigini biliyorum. Bu camiada, tutkulu taraftarlarin önünde olmak için sabirsizlaniyorum. Baskanla görüsmemiz uzun sürmedi, Ankaragücü'nü en iyi yerlere getirme gayretinde olacagiz."

Iddiali bir insan oldugunu vurgulayan Belözoglu, "Ankaragücü'nü hak ettigi Avrupa kupalarina götürmek için geldik. Bunu yapmak istiyoruz. Hedefimiz gerçekçi. Kulübümüzün, Sayin Baskanimizin, taraftarimizin benden ne istedigini bilerek geldim. Basaksehir'de ve Fenerbahçe'de olumlu izler biraktim. Bu kulübe de camianin tutkusuna güvenerek geldim. Kimse tek basina basarili olamaz, yoksa kibire kapilirsiniz. Takimi önde görürüm her zaman. Isler kötü giderken de kendimi öne atarim." diye konustu.

Ankaragücü'nün "Kupa Beyi" unvanina hatirlatma yapan 43 yasindaki teknik adam, "Biz hedeften sasmadan, hedefleri büyütmek için geldik. Öncelikli hedeflerimizden birisi de kupa. Oturtmamiz gereken bir düzen var. Taraftarin bekledigi coskulu oyunu oynatmanin sözünü veriyorum." dedi.

Galatasaray maçina pozitif yönden baktigini ve Bahadir Han Güngördü gibi genç bir kalecinin kazanildiginin altini çizen Belözoglu, bazi teknik adamlarin Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ligin çok üstünde olduguna yönelik açiklamalarini söyle degerlendirdi:

"Galatasaray ve Fenerbahçe üst düzey kadrolar kursalar da kirilmalar yasayacaklarini düsünüyorum. Meslektaslarima da 'katilmiyorum' diyemem. Çok üste düzey isimler geldi bu takimlara. Sezonu da erken açtilar, bence onun ekmegini yiyorlar. Önümüzde lig için uzun zaman var, onlarin eksi 3 sira arkasinda olacak süremiz var."

Ankara'yi çok sevdigini anlatan Belözoglu, eski takim arkadaslari Tolga Cigerci ve Garry Rodrigues'le ilgili gelen soruya "Tolga Cigerci hem karakter hem sporcu olarak örnek bir isim. Onlarla beraber oynamak güzeldi. Teknik direktörlügünü yapmak da güzel. Garry ile bir yil oynadik Fenerbahçe'de. Fenerbahçe'nin sikintili bir süreciydi. Beklentileri karsilayacaktir. Teknik direktörlügümü çok bilmiyor ama hoslanacagini tahmin ediyorum." seklinde yanit verdi.

Ankaragücü'nün iyi bir kadrosu oldugunu savunan Emre Belözoglu, hafta sonu ilk maçlarinda Kayserispor'a karsi galip gelmek istediklerini dile getirdi.

Emre Belözoglu, ekibindeki 8 kisinin de gelecegini, daha önce Basaksehir'de çalistigi Selçuk Sahin'le ilgili bir tasarruflari oldugunu ve konusacaklarini kaydetti.

Ankaragücü taraftarini da öven Belözoglu, bu taraftar önünde oynamanin çok önemli bir avantaj oldugunu, hissedilen baskinin ise kendisine güç verdigini sözlerine ekledi.