Kirklareli'nde ormanlik alanlara girisler 10 Haziran-30 Eylül tarihlerinde yasaklandiÖzgün Tiran- Kirklareli Valiligi: - "Il sinirlari içerisinde tüm ormanlik sahalara yetkililerden baskasinin girmesi yasaklanmistir"

Kirklareli'nde ormanlik alanlara girisler 10 Haziran-30 Eylül tarihlerinde yasaklandiÖzgün Tiran- Kirklareli Valiligi:
- "Il sinirlari içerisinde tüm ormanlik sahalara yetkililerden baskasinin girmesi yasaklanmistir"

KIRKLARELI (AA) - Kirklareli Valiligince, kent genelindeki ormanlik alanlara girislerin yaklasik 4 ay süreyle yasaklandigi bildirildi.

Valilikten yapilan açiklamada, yüksek sicaklik, asiri rüzgar, düsük nem nedeniyle Kirklareli, Demirköy ile Vize orman isletme müdürlükleri koordinesinde orman yanginlariyla mücadele kapsaminda ilave tedbirlerin alinmasina gerek duyuldugu belirtildi.

Kent genelindeki ormanlik alanlara girislerin 10 Haziran ile 30 Eylül tarihlerinde yasaklandigi ifade edilen açiklamada, orman üretiminde çalisanlar, tarim, hayvancilik ve aricilik gibi zirai faaliyetlerde bulunanlarin yasaktan muaf olduklari kaydedildi.

Ormanlik alanlara yakin noktalarda dügün, havai fisek ve dilek balonu gibi yanici maddelerin kullanilmasina izin verilmeyecegi anlatilan açiklamada, sunlar bildirildi:

"Ormanlara yakin tesisler ile sanayi kuruluslari, muhtemel yanginlara karsi gerekli önlemleri alacaktir. Il sinirlari içerisinde tüm ormanlik sahalara yetkililerden baskasinin girmesi yasaklanmistir. Ruhsatli ve kontrollü girilenler hariç, orman çevresinde ve içinden geçen yollarda, orman kenarinda mola vermek ve piknik yapmak yasaktir. Vatandaslar, yalnizca kendilerine ayrilan izinli piknik alanlarindan gerekli önlemleri alarak yararlanabileceklerdir."

Açiklamada, yasaga aykiri hareket edenler hakkinda Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarinca idari ve adli islem uygulanacagi vurgulandi.