Israil güçleri Bati Seria'da 7 Filistinliyi yaraladi, 12 kisiyi gözaltina aldiQais Omar Darwesh Omar,Muhammed Emin Canik

Israil güçleri Bati Seria'da 7 Filistinliyi yaraladi, 12 kisiyi gözaltina aldiQais Omar Darwesh Omar,Muhammed Emin Canik

RAMALLAH (AA) - Israil güçlerince isgal altindaki Bati Seria'da düzenlenen baskinlarda 7 Filistinlinin yaralandigi, 12 kisinin gözaltina alindigi bildirildi.

Yerel kaynaklardan alinan bilgiye göre, Israil güçleri basta Eriha ve Cenin kentleri olmak üzere Bati Seria'nin çesitli bölgelerine baskin düzenledi.

Askerler Eriha kentindeki Akabe Cebr Mülteci Kampi'na düzenledikleri baskinda birçok evde arama yapti. Bu sirada bölge halkiyla Israil askerleri arasinda arbede çikti. Israil güçleri gerçek merminin yani sira kauçuk kapli metal mermi ve göz yasartici gazla Filistinlilere müdahale etti.

Filistin Kizilayindan yapilan açiklamada Akabe Cebr'de gerçek mermiyle yaralanan 6 kisinin ilk müdahalenin ardindan tedavi için Eriha Devlet Hastanesine nakledildigi aktarildi.

Israil güçleri Cenin'deki Kefr Dan köyüne düzenledikleri baskinda da bir Filistinliyi gerçek mermiyle yaralandi. Baskin sirasinda bir Filistinlinin aracinin havaya uçuruldugu belirtildi.

Filistin Esirler Cemiyetinden yapilan yazili açiklamada ise Israil güçlerinin isgal altindaki Bati Seria'daki baskinlarinda Kefr Dan köyünde 4, Ramallah'ta 6 ve Kalkilya'da 2 kisiyi gözaltina aldigi ifade edildi.

Isgal altindaki Bati Seria ve Dogu Kudüs'te sik sik evlere baskin düzenleyen Israil güçleri, çesitli suçlamalarla Filistinlileri gözaltina aliyor. Baskinlara tepki gösteren bölge sakini Filistinliler ile Israil askerleri arasinda zaman zaman çatismalar çikiyor.