Ispanya'dan bisikletleriyle Avrupa ve Asya turuna çikan iki turist, Konya'da mola verdiAbdülhamit Yasar

Ispanya'dan bisikletleriyle Avrupa ve Asya turuna çikan iki turist, Konya'da mola verdiAbdülhamit Yasar

KONYA (AA) - Ispanya'dan özel yapim uzun bisikletleriyle Avrupa ve Asya turuna çikan iki turist, Konya'nin Beysehir ilçesinde mola verdi.

Ispanyol Jorge Perez Cebreros, (27) ile üniversiteden okul arkadasi Italyan Beatrice Esposito (26), eski bisiklet parçalarini birlestirerek özel olarak tasarladiklari uzun bisikletlerle, 1 Agustos'ta Ispanya'dan Avrupa ve Asya turuna basladilar.

Kilometrelerce yol kat ettikten sonra Türkiye'ye ulasan ikili, Beysehir'de mola verdi. Ikili, Beysehir'in tarihi yerlerini de gezip yakindan görme imkani buldu.

Jorge Perez Cebreros, gazetecilere, amaçlarinin farkli kültürleri görüp, daha çok sey ögrenmek oldugunu ifade etti.

Kendi hayallerini gerçeklestirdiklerini ifade eden Cebreros, "Gençler de hiç para harcamadan bisiklete binerek, sadece geri dönüsümle bile benzer hayallerini gerçeklestirebilirler, buna inansinlar." diye konustu.

Çiktiklari turun devaminda Gürcistan, Ermenistan, Iran ve Pakistan üzerinden Hindistan'a ulasmak istediklerini anlatan Cebreros, sunlari kaydetti:

"Küçük yerlerde konaklamayi tercih ediyoruz. Sabahlari istedigimiz zaman uyanip çadirimizi topluyoruz. Günlük ne kadar pedal çeviriyoruz? Bu bisikletimizden dolayi rüzgara ve karsimiza çikabilecek yokuslara bagli olarak degisiyor. Bazen 20 kilometre, bazen de 50-100 kilometre gidebiliyoruz. Bazen de çok güzel bir manzara bulup orada durdugumuz, ilerlemedigimiz de oluyor."

Beatrice Esposito ise rotalarinda yer alan Türkiye'yi çok güzel bulduklarini ve Türk insaninin misafirperverligine hayran kaldiklarini vurgulayarak, "Bu misafirperverligi diger ülkelerde de yasadik ama Türkiye çok özeldi bizim için. Türk insani çok iyi, burada güzel anilarimiz oldu." diye konustu.

Beysehir Kültür, Turizm ve Doga Dernegi Baskani Mustafa Büyükkafali da Beysehir'deki bisiklet evinde misafir ettikleri yabanci konuklarin sayisinin her geçen gün arttigini belirterek, "Beysehir bisikletliler için tam bir rota haline geldi. Daglari, yollari geçerek Beysehir'e ulasiyorlar ve buraya geldiklerinde biz onlari misafir ediyoruz. Son konuklarimiz ilginç bisikletleriyle dikkat çekiyor. Biz de bisikletlerine binerek deneyimledik. Havalarin isinmasiyla konuk edecegimiz bisikletli sayisi daha da artacak gibi görünüyor. Neredeyse haftada iki gün konuk agirliyoruz." ifadelerini kullandi.