Iran ve Kuveyt, "ikili iliskiler ve bölgedeki son gelismeleri" degerlendirdiMustafa Melih Ahishali

Iran ve Kuveyt, "ikili iliskiler ve bölgedeki son gelismeleri" degerlendirdiMustafa Melih Ahishali

ISTANMBUL (AA) - Iran Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Kuveytli mevkidasi Salim Abdullah el-Cabir es-Sabah, ikili iliskiler ve bölgesel konulari görüstü.

Iran'in resmi haber ajansi IRNA'ya göre, Abdullahiyan, Kuveyt Disisleri Bakani Sabah ile telefon görüsmesi gerçeklestirdi.

Mevkidasinin ramazan ayini tebrik eden Abdullahiyan, iki ülke iliskilerinde son dönemde konsolosluk, sahil güvenlik ve hukuk birimleri konularinda toplantilar yapildigini hatirlatarak, "Iran ve Kuveyt arasinda ortak bir yüksek komisyon toplantisi düzenlemeye haziriz." açiklamasinda bulundu.

Bölgesel alanda atilan adimlara deginen Abdullahiyan, "Suudi Arabistan ile iliskiler normal seyrinde ilerliyor. Yakinda Suudi mevkidasimla görüsecegiz ve büyükelçiliklerin faaliyetleri yeniden baslayacaktir." ifadelerini kullandi.

Abdullahiyan, Iran'la Kuveyt arasinda konsolosluklarin açilmasi için gereken koordinasyonun ikili isbirligini güçlendirmek için bir gereklilik oldugunu vurguladi.

Kuveyt Disisleri Bakani Sabah'in da Iran ile Suudi Arabistan arasindaki anlasmadan memnuniyet duyduklarini ve iliskileri gelistirmek için istisarelerin sürdürülmesine vurgu yaptigi kaydedildi.