Gambiya, Liberya, Güney Sudan ve Eritre liderlerinden Erdogan'a seçim tebrikleriAdam Abu-bashal,Ömer Erdem

Gambiya, Liberya, Güney Sudan ve Eritre liderlerinden Erdogan'a seçim tebrikleriAdam Abu-bashal,Ömer Erdem

ABUJA/HARTUM (AA) - Gambiya Cumhurbaskani Adama Barrow, Liberya Cumhurbaskani George Manneh Weah, Güney Sudan Cumhurbaskani Salva Kiir Mayardit ve Eritre Devlet Baskani Isaias Afwerki, Cumhurbaskani Seçimi'nin ikinci turundaki basarisindan dolayi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'i tebrik etti.

Gambiya Cumhurbaskani Barrow, Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, Türkiye'de yapilan basarili seçim için Cumhurbaskani Erdogan'i ve Türk halkini kutlayarak, "Gambiya halki adina size (Erdogan'a) basarili bir dönem diliyorum." ifadesini kullandi.

Liberya Disisleri Bakanligindan yapilan açiklamaya göre, Cumhurbaskani Weah, Liberya hükümeti ve halki adina yeniden seçilen Cumhurbaskani Erdogan'i tebrik etti.

Weah, "Türkiye'nin dirayetli ve ileri görüslü seçilmis Cumhurbaskani'na olan güvenimi ifade eder baris, birlik ve refahin getirdigi huzurla görevine devam etmesini temenni ederim." ifadesini kullandi.

Güney Sudan Cumhurbaskani Mayardit, yeniden seçilen Cumhurbaskani Erdogan'a tebrik mesaji yolladi.

Türkiye'nin Cuba Büyükelçiligi, Mayardit'in tebrik mektubunu Disisleri Bakanligina iletti.

Eritre Devlet Baskani Afwerki de gönderdigi tebrik mesajinda, Erdogan'in yeniden seçilmesinin Türkiye Cumhuriyeti'nin ekonomik kalkinma ve ilerlemesini ve Eritre ile Türkiye arasinda var olan ikili isbirligi baglarini gelistirecegine olan güvenini ifade etti.