Napoli-Eintracht Frankfurt maçi öncesi ve sonrasindaki olaylarda 8 kisi gözaltina alindiBaris Seçkin- Napoli kentini savas alanina döndüren olaylarda 6 güvenlik görevlisi de yaralandi

Napoli-Eintracht Frankfurt maçi öncesi ve sonrasindaki olaylarda 8 kisi gözaltina alindiBaris Seçkin- Napoli kentini savas alanina döndüren olaylarda 6 güvenlik görevlisi de yaralandi

ROMA (AA) - UEFA Sampiyonlar Ligi son 16 turunda Italya temsilcisi Napoli ile Almanya ekibi Eintracht Frankfurt arasinda dün Napoli'de oynanan rövans mücadelesinin öncesinde ve sonrasinda iki takim taraftarlarin yol açtigi olaylar nedeniyle 8 kisinin gözaltina alindigi bildirildi.

Napoli ile Eintracht Frankfurt arasinda dün oynanan ve ev sahibi takimin 3-0 kazanarak çeyrek finale yükseldigi müsabaka öncesi ve sonrasinda çikan olaylarla Napoli kent merkezi savas alanina döndü.

Italyan basininda yer alan haberlere göre, karsilasma öncesinde Alman taraftarlar, kent merkezine dogru izinsiz yürüyüse geçmis ve daha sonra polise havai fisek, patlayici madde, tas atarak çatisirken, maçin ardindan da bu kez Napolili taraftarlarin, Almanlarin bulundugu otellerin oldugu bölgeye gitmeye çalismasi nedeniyle kentte siddet olaylari yasandi.

Napolili taraftarlara, Italyan polisi engel olurken bu sirada taraftarlarin çok sayida patlayici madde ve havai fisek attigi kaydedildi.

Alman taraftarlarin, sabah erken saatlerde polis araçlari esliginde otobüslere doldurularak kentten ayrilmalari için tren gari, havaalani ve Salerno kentine götürüldügü belirtildi.

Napoli Valisi Claudio Palombo, kentte çikan olaylarla ilgili olarak sabah saatlerinde olaganüstü güvenlik toplantisi düzenledi.

Toplanti sonunda açiklamalarda bulunan Napoli Emniyet Müdürü Alessandro Giuliano, bilet satisi yapilmamasina ragmen maç için Napoli’ye gelen 470 Alman taraftar oldugunu, bunlardan su ana kadar 3'ünün olaylardaki sorumluluklari sebebiyle gözaltina alindigini aktardi.

Giuliano, olaylara karisan 5 Italyan'in da gözaltinda oldugunu bildirdi.

Dünkü olaylarda 6 güvenlik görevlisinin yaralandigi bilgisini paylasan Giuliano, olaylara yönelik incelemelerinin sürdügünü de aktardi.


- Almanya’daki ilk maçta da gerginlik yasanmisti

Napoli ve Eintracht Frankfurt takimlari arasinda 21 Subat'ta Almanya'da oynanan karsilasma öncesinde de olaylar çiktigi için Italya Içisleri Bakanligi, kamu güvenligini gerekçe göstererek, Alman taraftarlarin Napoli'deki maçi stattan izlemesine yasak getirmisti.

Temyiz mahkemesine yapilan itiraz neticesinde bu yasak kismen kaldirilmis ve Frankfurt'ta ikamet edenlere ve bu kentten gelenlere yönelik bilet satisinin yasak oldugu, bu kapsam disinda kalan Alman taraftarlara ise bilet satisi yapilacagi açiklanmisti.

UEFA Baskani Aleksander Ceferin, dün Alman basinina yaptigi açiklamada, Eintracht Frankfurt taraftarlarina getirilen deplasman yasagini "kabul edilemez" olarak nitelemisti.