Irak Basbakani'ndan "Türkiye ile yakinda stratejik projeler hayata geçirilecek" açiklamasiHaydar Karaalp

Irak Basbakani'ndan "Türkiye ile yakinda stratejik projeler hayata geçirilecek" açiklamasiHaydar Karaalp

BAGDAT (AA) - Irak Basbakani Muhammed Siya es-Sudani, Türkiye ile yakinda ortak yeni stratejik projelerin hayata geçirilecegini söyledi.

Irak Basbakani Sudani, Al Jazeera televizyonuna verdigi mülakatta bölgedeki gelismelere dair açiklamalarda bulundu.

Türkiye ile iliskilere deginen Sudani, "Komsu Türkiye ile birçok ortakliklar ve çikarimiz mevcut. Su ve güvenlik konusunda bazi sorunlar var ancak bu sorunlarin çözümü için büyük firsatlar mevcut. Irak’in su hissesinin temini için Türkiye’nin çabalarina mütesekkiriz." dedi.

Türkiye ile ekonomik isbirligi insa etmek istediklerini ifade eden Irak Basbakani, "Ikili iliskileri güçlendirecek yeni stratejik projeler yakinda hayata geçirilerek gün yüzüne çikarilacak." ifadesini kullandi.

Sudani, Irak’in komsu ülkelere saldiri sahasi olmasina izin vermeyeceklerini ve sinirlarin güvenliginin saglanmasi hususunda Türkiye ve Iran ile ortak komisyonlar üzerinden çalismalar yapildigini dile getirdi.

Iran ile Suudi Arabistan arasinda saglanan uzlasinin bölge istikrari ve kalkinmasi için önemli oldugunu belirten Sudani, Suriye’nin de Arap Birligi’ne geri dönmesi gerektigini savundu.