Ihtiyar delikanlilar performanslariyla gençlere örnek oluyor Cihan Demirci- Edirne'de düzenlenen Türkiye Açik Su Yüzme Sampiyonasi'na katilan 69 yasindaki yüzücü Hasan Heke: - "Sabah benim hayatim 05.00'te basliyor. Yürüyerek Üsküdar'a iniyorum, bazen Üsküdar'dan Sarayburnu'na sehir hatlari seferleri baslamadan önce yüzerek geçiyorum. Isime yüzerek gidiyorum" - 69 yasindaki Hasan Tinas: - "Yüzme benim hayatimin dönem noktasi oldu. 6 sefer Istanbul ve Çanakkale bogazlarini yüzdüm"

Ihtiyar delikanlilar performanslariyla gençlere örnek oluyor  Cihan Demirci- Edirne'de düzenlenen Türkiye Açik Su Yüzme Sampiyonasi'na katilan 69 yasindaki yüzücü Hasan Heke:
- "Sabah benim hayatim 05.00'te basliyor. Yürüyerek Üsküdar'a iniyorum, bazen Üsküdar'dan Sarayburnu'na sehir hatlari seferleri baslamadan önce yüzerek geçiyorum. Isime yüzerek gidiyorum"
- 69 yasindaki Hasan Tinas:
- "Yüzme benim hayatimin dönem noktasi oldu. 6 sefer Istanbul ve Çanakkale bogazlarini yüzdüm"

EDIRNE (AA) - CIHAN DEMIRCI - Türkiye'de düzenlenen yüzme sampiyonalarinda masterler kategorisinde mücadele eden yüzücüler, dinçlikleri ve spor tutkulariyla gençlere örnek oluyor.

Katildiklari organizasyonlara neseleriyle de renk katan su tutkunu ihtiyar delikanlilar performanslariyla adeta gençlere tas çikartiyor.

Edirne'de Türkiye Yüzme Federasyonu tarafindan düzenlenen Türkiye Açik Su Yüzme Sampiyonasi'na katilan 69 yasindaki Hasan Heke, AA muhabirine, doktor tavsiyesi üzerine 55 yasinda yüzmeye basladigini söyledi.

Belindeki rahatsizligin iyilestigini ve gün geçtikçe kendini gelistirdigini belirten Heke, "Bin metrede basladim, 10 bin metreye kadar yüzdüm. 2017'de Ingiltere ve Fransa arasinda olan Mans Denizi'nde yüzen takim içerisinde yer aldim. Yunanistan'in Meis Adasi ve Antalya'nin Kas ilçesi arasinda düzenlenen yarismalarda derecelerimiz var. Geçen yil Çanakkale Bogazi'ni geçerek yas grubumda birinci oldum. Ülkemizin her yöresinde düzenlenen yarislara katiliyorum." dedi.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi Masterler Takimi'nin 15 yildir lisansli sporcusu oldugunu ifade eden Heke, antrenmanlarini Istanbul Bogazi'nda yaptigini anlatti.

Kanlica'dan Kuzguncuk'a 5 kilometre yüzdügünü vurgulayan Heke, konusmasina söyle devam etti:

"Güç gelistirmek için Sarayburnu'nda akintiya karsi yüzüyoruz, havuzlarda da yüzüyoruz. Gençlere örnek olmak istiyoruz. Torunum 13 yasinda, Miray Heke beni örnek alarak milli takim seviyesinde yüzecek kadar kendini gelistirdi, insallah onu iyi yerlerde görecegiz.

Sabah benim hayatim 05.00'te basliyor. Yürüyerek Üsküdar'a iniyorum bazen Üsküdar'dan Sarayburnu'na sehir hatlari seferleri baslamadan önce yüzerek geçiyorum. Isime yüzerek gidiyorum. Ömürlerini kahvehanede geçiren yasitlarima üzülüyorum. Onlarin da yüzmeye baslamalarini isterim."


- Hasan Tinas: "Yüzme benim hayatimin dönem noktasi oldu"

Su tutkusunu devam ettiren 69 yasindaki Hasan Tinas da dizlerindeki rahatsizligin iyilesmesi için 10 yil önce yüzmeye basladigini anlatti.

Dizlerinde protez oldugunu ve yüzerek saglik buldugunu anlatan Tinas, "Su anda uzun mesafe yüzüyorum. Yüzme benim hayatimin dönem noktasi oldu. 6 sefer Istanbul ve Çanakkale bogazlarini yüzdüm. Meis Adasi'ndan Kas'a 7 bin 200 metre 3 saatte yüzerek geçtim. diye konustu.

Tinas, Istanbul Büyüksehir Belediyesi Masterler Takimi'nin sporcusu olarak Türkiye'nin dört bir yaninda düzenlenen sampiyonalara katildigini kaydetti.

Yüzmeyi her yas grubuna tavsiye eden Tinas, "Yüzme sporu sana yasini sormuyor. Yas sormadigi için her yastan insan bu sporu yapabilir. Bu sporun en güzel yani ise insanlara örnek olmamiz. Havuzlarda basladik antrenmanlara. Çocuklarini havuzlara getiren arkadaslarimiz bizi görünce onlar da yüzmeye basladi." ifadelerini kullandi.