Çanakkale'de bosanma asamasindaki esini iki kez kaçiran kocaya 23 yila kadar hapis istemiBurak Akay

Çanakkale'de bosanma asamasindaki esini iki kez kaçiran kocaya 23 yila kadar hapis istemiBurak Akay

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Çan ilçesinde, bosanma asamasindaki esini iki kez kaçirdigi gerekçesiyle tutuklanan sanik hakkinda 23 yila kadar hapis cezasi istendi.

Çanakkale Cumhuriyet Bassavciliginca, esi Ilknur K'yi (41) geçen nisan ve haziranda iki kez kaçiran muhtar Ilker Mustafa K. (51) ile ilgili sorusturma tamamlandi.

Ilker Mustafa K. hakkinda cebir tehdit veya hile kullanarak kisiyi hürriyetinden yoksun kilma suçundan 7, kasten yaralamadan 6, nitelikli cinsel saldiri suçundan da 10 yil olmak üzere 3 ayri suçtan 23 yil hapis cezasi istemiyle hazirlanan iddianame, Çanakkale 1. Agir Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Iddianamede, sanigin olay esnasinda esinin yasadigi eve nasil girdigini anlattigi belirtildi.

Sanik Ilker Mustafa K. iddianamedeki ifadesinde, evin kapisinin anahtarla kilitlenmedigi için ince bir sac parçasi ile kapiyi açarak içeriye girdigini anlatti.

Burada esi Ilknur'u beklemeye basladigini, esinin saat 16.00 siralarinda eve geldigini ifade eden sanik, sunlari aktardi:

"Banyoda saklaniyordum. Banyoya girdiginde Ilknur'un bagirmasini önlemek için agzini kapattim. Kendisine 'Buraya adam gibi geldim, adam gibi gidecegiz' dedim. O sirada Ilknur'un telefonu çaldi. Telefonunu almak istedi. Birlikte mutfaga giderek, telefonunu aldik. KADES uygulamasini dokunmamasi için telefonu hemen elinden aldim. Sonrasinda birlikte bagirmasin diye banyoya girdik. O sirada yanimda av tüfegi de vardi. Ilknur, banyodan tekrar çikmak istedi. Çikmasini engellemek isteyince birlikte yere düstük. Ilknur'un basi klozete çarparak kanamaya basladi. Banyoda yaklasik 2 saat oturarak konustuk. Karsilikli birbirimize hakaret ve tehditlerde bulunduk. Beyan ettigi gibi kendisine tecavüz etmedim. Sonrasinda Ilknur'un elini kendi elime kelepçe ile bagladim ve birlikte uyuduk. Sonrasinda Ilknur'u uyandirip, 'köye gidiyoruz' dedim. Birlikte evden çiktik. Kendisine elimdeki bayiltici ilaç dolu siringayi gösterip, 'Bugün benimle gelmezsen; seni bayiltip götürecegim' dedim. Ilknur ile Aykut'a ait araca binerek Serbetli köyüne gittik. Ilknur'u öldürme gibi bir planim yoktu. Amacim, Ilknur ile bas basa kalip ayrintili bir sekilde konusmakti. Esim ile aramda yasanan olay nedeniyle pismanim."

Sanigin yargilanmasina 15 Mart'ta baslanacak.

- Olay

Çanakkale'nin Çan ilçesinde bosanma asamasindaki esi Ilknur K'yi nisan ve haziranda iki kez kaçiran Serbetli Köyü Muhtari Ilker Mustafa K'nin yakalanmasi için jandarma ekiplerince arama çalismasi baslatilmisti. 10 Haziran'da Ilknur K'nin bulunmasinin ardindan 12 Haziran'da polise giderek teslim olan Ilker Mustafa K, savcinin "darp, kasten yaralama, ese karsi cinsel istismar ve kisiyi hürriyetinden yoksun kilma" suçlamalariyla sevk ettigi nöbetçi hakimlikçe tutuklanmisti.