IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Bursa'da konustu:Saliha Nur Köksal,Cem San- "Bu seçimlere her bir yerde tek basimiza girecek gibi hazirlanacagiz. Bu netlikle söylüyorum. Biz hür ve müstakil bir siyasi parti olarak bu seçimde kendimizin kaç kilo ettigini tarttiracagiz, görecegiz, paylasacagiz"

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Bursa'da konustu:Saliha Nur Köksal,Cem San- "Bu seçimlere her bir yerde tek basimiza girecek gibi hazirlanacagiz. Bu netlikle söylüyorum. Biz hür ve müstakil bir siyasi parti olarak bu seçimde kendimizin kaç kilo ettigini tarttiracagiz, görecegiz, paylasacagiz"

BURSA (AA) - IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, "Bu seçimlere her bir yerde tek basimiza girecek gibi hazirlanacagiz. Bu netlikle söylüyorum. Biz hür ve müstakil bir siyasi parti olarak bu seçimde kendimizin kaç kilo ettigini tarttiracagiz, görecegiz, paylasacagiz." dedi.

Bir dügün törenine katilmak için Bursa'ya gelen Aksener, partisinin il baskanligini ziyaret etti. Aksener'i, IYI Parti Teskilat Baskani Bugra Kavuncu, Bursa milletvekilleri Selçuk Türkoglu ile Hasan Toktas, il baskani Mehmet Hasanoglu ve partililer karsiladi.

Aksener, burada yaptigi konusmada, pandemi döneminde esnaf ziyareti yaptiklarini ancak kapali ortamlarda bulunmamak adina il baskanliklarini ziyaret etmedigini hatirlatti. Bugün uzun bir aradan sonra partisinin bir il baskanligini ziyaret ettigini dile getiren Aksener, bundan sonra teskilatlara çok önem vereceklerini, partide görevli kisilerin bir sehre gittigi zaman il baskanliklarini ziyaret edecegini aktardi.

Aksener, bundan sonra gittigi sehirlerde önce teskilatlari, sonra da STK'leri, köyleri, evleri gezecegini belirterek, "Sosyal medyanin yarattigi yanki odalarinin disina çikip gerçekten vatandasa dokunuldugu, insanlarin gözünün içine bakildigi ve onlarin ne hissettigi, ne istediginin ögrenilip ona yönelik çözüm üretildigi bir yeni çalisma biçimini 15 Eylül'den itibaren sahis olarak ben baslatiyorum." dedi.

Genel seçim sonuçlarina da deginen Aksener, söyle devam etti:

"O seçimin sonuçlariyla ilgili olarak suçlandik da suçlandik. Kabulümdür. Keske her seyin sorumlusu, hatalarin, eksiklerin sorumlusu bu gariban olsun. O olmadigi zaman demek ki her sey iyi olur anlasilir ama öyle bir durum yok. Bunun sorumlusu hep beraber hepimiziz. O masada oturan 6 kisi ve 6 kisinin temsil ettigi her bir kisidir. Dolayisiyla ben sorumlulugumu partim adina kabul ediyorum. Amma velakin asla kabul etmedigim bir sey var. 'IYI Partililer çalismadi' koskocaman kuyruklu bir yalandir. IYI Parti'ye oy vermeyi düsünenlerin önemli bir kismi kizdi, gitti. Onlara da saygim sonsuz ama IYI Parti'yi cezalandiranlar Sayin Kiliçdaroglu'na da oy vermediler, bize de oy vermediler. Biz de ceza gördük. Can bas üstüne. Bu hatadan, bu eksikten, bu yanlistan neyse bunun adi bir ders çikarip, bir daha hataysa hatalari tekrarlamayacagiz. Çünkü seçmen velinimettir. Seçmenin dedigi basimizin üstündedir."

- "Saygisizligin, simarikligin son buldugu bir döneme giriyoruz"

Aksener, genel seçimde yüzde 9,67 oraninda oy aldiklarini hatirlatarak, konusmasini söyle sürdürdü:

"Yüzde 15-17'lerin konusuldugu bir süreçte yuvarlarsak yüzde 10'luk bir oy almissak üstü zaten bizi cezalandirmis dolayisiyla da herkesi cezalandirmis. Bize verilen oyla Sayin Kiliçdaroglu'nun aldigi oyu ve diger siyasi partilerin aldigi oyu toplayin iste bizim partimize oy verenlerin partililerimizin, seçmenimizin Sayin Kiliçdaroglu'na gerçekten samimiyetle çalistigini gösterir. Dolayisiyla bana canlarinin istedigini söylüyorlar. Ben siyasetçiyim, talep edenim. Ona saygi duymaya gayret ediyorum ama partililerime, arkadaslarima saygisizlik edeni çarparim. Hem de nasil çarparim biliyor musunuz? Yüzlerini yere yapistiririm yere. Simdi saygisizligin, simarikligin son buldugu bir döneme giriyoruz. Dolayisiyla biz çalisacagiz."

- "Yerel seçimlere her bir yerde tek basimiza girecek gibi hazirlanacagiz"

Genel Idare Kurulu (GIK), divan, milletvekilleri, il baskanlariyla toplantilar yaptigini hatirlatan Aksener, genel seçimlerdeki oy kayiplarinin nedenlerini bu toplantilardan ögrendigini aktardi.

O bilgilere göre bir yol haritasi olusturarak ona göre hareket edeceklerini vurgulayan Aksener, sunlari kaydetti:

"Bugün burada 'Vira Bismillah' diyoruz. Yerel seçimlere hazirlanacagiz. Her bir ilçe için mutlaka adayiniz olacak. Onlari konusacagiz. Bundan sonra Bursa'dan baslayarak gittigim her yerde söyleyecegim her ilçeye varsa her beldeye mutlaka arkadaslarimizi hazir edeceksiniz. Biz bu seçimlere her bir yerde tek basimiza girecek gibi hazirlanacagiz. Bu netlikle söylüyorum. Biz hür ve müstakil bir siyasi parti olarak bu seçimde kendimizin kaç kilo ettigini tarttiracagiz, görecegiz, paylasacagiz. Seçmene, milletimize anlatacagiz kendimizi. Sosyal medya önemli ama sosyal medyanin yanki odalarindan çikip kapi zili çalacagim ben, hepiniz çalacaksiniz. Köylere gidecegim, hepiniz gideceksiniz. O insanlara dokunacagiz. HDP'lilik üzerinden elini uzatanin eline vuruldu. Bunlarin hepsine 'hayir' diyerek yola çikacagiz kendi basimiza. Bunlarin neticesinde bütün sorumluluk bana aittir. Her karari ortak veriyoruz ama elbette sorumluluk benimdir. Diyorsa ki kardesim senden bir sey olmaz. O da can bas üstüne. Milletimiz de bilecek ki bu bir neredeyse referandumdur. Anladiniz mi? Simdi onun için çok fazla çalisacagiz. Çok insana ulasacagiz ve biz kendimizi tarttiracagiz. Biz kaç kilo ediyoruz, görecegiz. Buradaki hedefimiz elbette belediye baskanliklarini almak ama en önemlisi onun bunun agiz kokusunu çekmeden, onun bunun üzerinden hakaret yemeden hak etmedigimiz isnatlarin karsisinda basimiz öne egilmeden sonuç bizimdir. O sonucun neyse, artiysa hepimizindir, eksiyse sorumlu benim geregini yapacagim."

Aksener, konusmasinda, partisinin ilk belediye baskan adayini ilan ederek, Orhaneli Ilçe Baskani Mümtaz Arslan'in Orhaneli Belediye Baskan Adayi oldugunu paylasti.

Konusmalarin ardindan Il Baskani Mehmet Hasanoglu Aksener'e kiliç ve kahve fincani, Aksener de Hasanoglu'na vazo hediye etti.