Milli Savunma Komisyonu Baskani Akar, Mogolistan Ulusal Meclisi heyeti ile görüstü Ismail Çimen

Milli Savunma Komisyonu Baskani Akar, Mogolistan Ulusal Meclisi heyeti ile görüstü Ismail Çimen

TBMM (AA) - TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Mogolistan Ulusal Meclisi Güvenlik ve Dis Politika Daimi Komisyonu Baskani Byambasuren Enkh-Amgalan ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.

Görüsmede Akar, ziyaretin gelismekte ve kardesçe olan iki ülke iliskilerine önemli katkilar saglayacagini ifade etti.

Akar, "Sizin ülkeniz bizim ayni zamanda ata yurdumuzdur. Tarihimiz ve ortak kültürümüz bizim için son derece önemli. Aramizdaki fiziki, cografi mesafe ne kadar uzak olsa da kalplerimiz birbirine çok yakin." dedi.

Iliskilerin daha ileri gitmesi için iki ülkedeki kurum ve kuruluslarin azami çabayi gösterdigini, bu anlamda sürecin çok daha kapsamli ve derin olacagina inandigini söyleyen Akar, kapsamli ortaklik düzeyindeki iliskilerin stratejik ortakliga yükselme zamaninin geldigini degerlendirdiklerini belirtti.

Akar, özellikle FETÖ ile mücadelede attiklari olumlu adimlardan dolayi Mogolistan'a ayrica tesekkürlerini ilettigini, bu yöndeki çalismalarin önümüzdeki dönemde tamamlanacagina inandigini söyledi.

Byambasuren Enkh-Amgalan ise Türkiye'de bulunmaktan mutlu olduklarini, iki ülke halklarinin birbirine içtenlikle yakin oldugunu ifade etti.

Iki ülke iliskilerinin kardeslik çerçevesinde sürdügünü belirten Amgalan, bu iliskilerin daha da genisleyeceginden emin oldugunu dile getirdi.

Açiklamalarin ardindan görüsme basina kapali devam etti.