HDP olaganüstü büyük kongre karari aldiFirat Tasdemir

HDP olaganüstü büyük kongre karari aldiFirat Tasdemir

ANKARA (AA) - HDP Sözcüsü Ebru Günay, partisinin olaganüstü büyük kongre sürecinin basladigini bildirdi.

Günay, parti genel merkezinde düzenledigi basin toplantisinda, seçim sonrasi degerlendirme süreçlerini baslattiklarini, öz elestiri mekanizmasini isleterek hata ve yanlislardan ders çikaracaklarini söyledi.

Seçim döneminde erteledikleri büyük kongre sürecinin de yeniden isledigini ifade eden Günay, "Bu dönemin karsilikli muhasebesini yaparak, sahici ve onarici bir elestiri, öz elestiri sürecinden geçip siyasete tasidigimiz tüm iradeyle yeniden bulusarak yüksek bir moralle büyük kongreye yürüyelim. Bizler için yeni dönem basladi. Örgütlü bir muhasebe sürecini büyük konferans ve kongreyle tamamlayacagiz." diye konustu.

Günay, olaganüstü büyük kongre tarihini parti kurullari ve halkla yapacaklari toplantilarin sonucunda belirleyeceklerini kaydetti.

- Demirtas'in açiklamalari

Günay, eski HDP Es Genel Baskani Selahattin Demirtas'in "Cumhurbaskanligi adayligi tartismalari baslamadan önce ben Genel Merkezimize, cumhurbaskani adayi olmaya hazir oldugumu ve seçimi ikinci tura birakip o asamada demokratik hamlelerle daha fazla katki sunabilecegimizi belirttim" açiklamasinin sorulmasi üzerine su degerlendirmeyi yapti:

"Cumhurbaskanligi adayligi kendisinin hukuki durumu nedeniyle degerlendirilmedi. Kendisiyle yapilan istisarelerde de bir kadin cumhurbaskani adayi önerisi vardi. Biz bu süreci örerken de hem Emek ve Özgürlük Ittifaki ile yaptigimiz tartismalarda hem de kendi bilesenlerimizle yaptigimiz tartismalarda sunu ifade ettik; deprem süreciyle birlikte Türkiye siyasetinde yeni bir süreç baslamistir. Dolayisiyla biz de tartismalarimizi bu çerçevede gözden geçirerek bir tutum belirledik. Elbette kendisinin bir HDP'li olarak bizlere yönelttigi elestiriler ve öz elestirisi bizim açimizdan kiymetlidir."