Giresunspor'da Görkem Saglam bu sezon takiminin eksik mevkilerini doldurduGültekin Yetgin- Yesil-beyazli takimin 10 numarasi Görkem Saglam, Süper Lig'de asil mevkisi disinda ikiser maçta stoper, sag bek ve merkez orta saha olarak oynadi - Ligin geride kalan bölümünde 18 maçta forma giyen Görkem Saglam: "Her pozisyonun degisik görevleri var, o görevleri en iyi sekilde uygulamaya çalisiyorum. Orta sahada veya sag bekte degisik görevlerim oluyor ama zorluk yasamiyorum"

Giresunspor'da Görkem Saglam bu sezon takiminin eksik mevkilerini doldurduGültekin Yetgin- Yesil-beyazli takimin 10 numarasi Görkem Saglam, Süper Lig'de asil mevkisi disinda ikiser maçta stoper, sag bek ve merkez orta saha olarak oynadi
- Ligin geride kalan bölümünde 18 maçta forma giyen Görkem Saglam:
"Her pozisyonun degisik görevleri var, o görevleri en iyi sekilde uygulamaya çalisiyorum. Orta sahada veya sag bekte degisik görevlerim oluyor ama zorluk yasamiyorum"

GIRESUN (AA) - GÜLTEKIN YETGIN - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Bitexen Giresunspor'un 10 numarasi Görkem Saglam, bu sezon 6 maçta stoper, sag bek ve merkez orta saha olarak görev yapti.

Sezon basinda Hollanda'nin Willem II takimindan transfer edilen 24 yasindaki Görkem Saglam, Süper Lig'de su ana kadar 18 maçta forma giydi. Görkem Saglam, Karadeniz temsilcisinin kisitli kadrosunda kendisine verilen görevleri basariyla yerine getirerek farkli mevkilerde ter döktü.

Ligde asil mevkisi disinda ikiser maçta stoper, sag bek ve merkez orta saha olarak oynayan Görkem Saglam, takim arkadaslarinin eksikligini aratmadi.

Görkem Saglam, AA muhabirine, degisik pozisyonlarda oynayarak takima katki verdigini söyledi.

Bunun için daha öncesinde hazirlik yapmadigini aktaran Görkem, "Zaten futbol zekasi olan tüm oyuncular, o pozisyonlara girdigi zaman her seyi çözebiliyor. Ben de ilk kez Fenerbahçe maçinda sag bek oynadim, o karsilasmayi da kazandik. Kariyerim için iyi bir tecrübe oldu. Giresunspor'a ve kendime nerede katki saglayabilirsem orada oynarim." diye konustu.

Görkem Saglam, farkli mevkilerde oynarken sikinti yasamadigini belirterek, "Her pozisyonun degisik görevleri var, o görevleri en iyi sekilde uygulamaya çalisiyorum. Orta sahada veya sag bekte degisik görevlerim oluyor ama zorluk yasamiyorum." ifadelerini kullandi.

Her futbolcu için ilk 11'de sahaya çikmanin çok önemli oldugunun altini çizen Görkem Saglam, pozisyon seçmeden verilen görevi yerine getirmeyi amaçladigini kaydetti.


- "Bizim için zor bir dönem ama toparlayacagiz"


Görkem Saglam, takim için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalistigini vurgulayarak, söyle devam etti:

"Bizim için her maç ve her puan önemli. Geçen hafta Konyaspor karsisinda aldigimiz bir puan da çok önemliydi. Ben takimimiza inaniyorum ve güveniyorum, çok iyi mücadele ediyoruz. Zor bir zamandan geçiyoruz. Bizim için zor bir dönem, az puan aliyoruz ama toparlayacagiz, bundan eminim. Çünkü takimimiz iyi bir takim, iyi mücadele ediyor."

Süper Lig veya Avrupa'da futbol oynamaya devam etmek istedigini dile getiren Görkem Saglam, "Avrupa veya Türkiye fark etmez, hedefim saglikli kalmak ve saglikli sekilde sahaya çikmak. Tabii ki A Milli Takim da var bu hedeflerimin içinde." degerlendirmesinde bulundu.

Görkem Saglam, Giresunspor taraftarina da tesekkür ederek, "Iyi ya da zor zamanlarda hiç desteklerini eksik görmedik, her zaman desteklediler. Giresunspor'un gelecegi için taraftarimiza ayrica sunu diyebilirim, kulübün 2028 üye hedefi var, Giresunspor'un ileriye dönük daha güçlü olmasi için taraftarlari üye kampanyasina davet ediyorum. Bu kampanyaya ben de katildim." ifadelerini kullandi.