Gazze'de gönüllü kadinlar iftarda ihtiyaç sahiplerine sicak yemek çikariyorNour Mahd Ali Abu Aisha,Zeynep Tüfekçi Gülay,Hacer Baser- Yaklasik 240 yoksul ailenin faydalandigi gönüllü dayanismasi, ramazan disinda da cuma günleri kahvalti hizmeti veriyor

Gazze'de gönüllü kadinlar iftarda ihtiyaç sahiplerine sicak yemek çikariyorNour Mahd Ali Abu Aisha,Zeynep Tüfekçi Gülay,Hacer Baser- Yaklasik 240 yoksul ailenin faydalandigi gönüllü dayanismasi, ramazan disinda da cuma günleri kahvalti hizmeti veriyor

GAZZE (AA) - NUR EBU IYSE - Abluka altindaki Gazze Seridi'nde gönüllü kadinlar, ramazan ayinda iftar öncesi pisirdikleri sicak yemekleri ihtiyaç sahiplerine dagitiyor.

Bir grup girisimci kadin, Gazze'nin kuzeyindeki Cibalya beldesinde kurduklari küçük mutfakta, ihtiyaç sahipleri için iftar menüleri hazirliyor.

Geçen yil baslatilan ve "Hayirsever Yemek Bankasi" adi verilen bu girisimle mübarek ayda çok sayida yoksul ve muhtaç kimsenin kalbine dokunuluyor.

Hayirseverlerin bagislariyla finanse edilen gönüllü girisim için bir araya gelen kadinlar, aralarinda is bölümü yaparak Filistinli ailelerin tercih ettigi çesitli yemekleri pisiriyor.

Ramazan boyunca her gün, yilin geri kalaninda ise cuma günleri kahvalti hizmeti verilen uygulamadan yaklasik 240 yoksul aile faydalaniyor.

Bu insani girisimle, Gazze'de 16 yili askindir devam eden abluka nedeniyle ekonomik ve sosyal açidan zor günler geçiren Filistinli ailelerin sikintilarinin bir nebze hafifletilmesi hedefleniyor.

- "Bu yardimlar ihtiyaç sahibi insanlarin umutlarini yesertiyor"

Gönüllü kadinlardan Hannan Süleyman, AA muhabirine yaptigi açiklamada, ramazan ayinda günde 4 veya 5 saatini Allah rizasi için gönüllü olarak çalismaya ayirdigini söyledi.

Ramazan ayindan önce sadece cuma günleri bu isi yaptiklarini hatirlatan Süleyman, bu sekilde ihtiyaç sahiplerinin sikintilarina ortak olmak ve insanlar arasinda sosyal baglari ve dayanismayi güçlendirmek istediklerini dile getirdi.

Abluka altindaki Gazze'de zor ekonomik sartlar altinda yasadiklarini belirten Süleyman, "Bazi gençlerimiz is bulamiyor ya da alim güçleri yetersiz. Bu nedenle hazirlanan yemeklerden aliyorlar. Bu yardimlar ihtiyaç sahibi insanlarin umutlarini yesertiyor." diye konustu.

Girisime destek veren Vefa Tastas da uzun yillardir gönüllü çalismalarin içinde yer aldigini ve buranin disinda bir hayir kurumunda çocuk bakicisi olarak çalistigini ifade etti.

Içinde bulunduklari zor ekonomik kosullar nedeniyle Gazze sakinlerinin, ramazan ayinda bu hizmetlerden istifade ettigini aktaran Tastas, daha iyi bir toplum için gönüllü çalismalarin önemine degindi.

- Girisimden 240 aile yararlaniyor

Girisimin yetkililerinden Sabirin Ebu Selame, bireysel olarak baslattiklari uygulamadan geçen yil ramazanin ilk günü 3 ailenin istifade ettigini aktardi.

Artan talepler karsisinda girisimin büyüdügünü, is insanlarinin destek oldugunu ve sebze satan manavlarin malzeme verdigini belirten Ebu Selame, bugün Gazze Seridi'nde yaklasik 240 aileye ulastiklarini ifade etti.

Girisimden yararlananlarin çogunlukla yoksulluk sinirindaki kisiler ve hasta bakan aileler oldugunu kaydeden Ebu Selame, yemek miktarinin aile fertlerinin sayisina göre degistigini söyledi.

Girisimde çalisan ekibin hayir isi yaparak herhangi bir ücret almadigini aktaran Ebu Selame, "Gönüllüler, Allah'in rizasini ve sevap kazanmak için birbirleriyle adeta yaris halinde. Is bölümü yaparak çalismalarini sürdürüyorlar." dedi.