Gaziosmanpasa'da is arkadasi kadini yaralayan sanigin 15 yila kadar hapsi istendiZeynep Yesildal

Gaziosmanpasa'da is arkadasi kadini yaralayan sanigin 15 yila kadar hapsi istendiZeynep Yesildal

ISTANBUL (AA) - Gaziosmanpasa'da is arkadasi kadini silahla agir yaraladigi iddiasiyla yargilanan sanik Yücel Viran'in "kasten öldürmeye tesebbüs" suçundan 9 yildan 15 yila kadar hapisle cezalandirilmasi istendi.

Istanbul 3. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya tutuklu sanik Yücel Viran, müsteki Tugçe A, taraf avukatlari ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi avukati katildi.

Durusmada esasa iliskin mütalaasini açiklayan cumhuriyet savcisi, sanigin olay günü müsteki Tugçe A'ya mesaj atarak görüsmek istedigini ancak müstekinin bunu kabul etmedigini kaydetti.

Bunun üzerine sanigin müstekinin bulundugu konuma gelerek Tugçe A'nin aracinin soför kapisina ve camina dört el ates ettigi belirtilen mütalaada, olayda Tugçe A'nin yaralandigi aktarildi.

Mütalaada, sanik Yücel Viran'in, "kasten öldürmeye tesebbüs" suçundan 9 yildan 15 yila kadar hapisle cezalandirilmasi talep edildi.

Mütalaanin ardindan savunma yapan sanik Viran, "Bu eylem borçlarim sebebiyle geçirdigim bunalimdan dolayi meydana geldi, huzurda kendisinden özür diliyorum, Allah yolunu açik etsin." ifadelerini kullandi.

Sanik avukati Fatih Akçay, mütalaaya karsi savunma yapmak üzere süre istedi.

Ara kararini açiklayan mahkeme heyeti, sanik avukatina mütalaaya karsi savunma yapmak için süre verilmesine karar verdi.

Sanik Viran'in tutukluluk halinin devamina karar vererek, durusmayi erteledi.

- Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, müsteki Tugçe A'nin sanik Yücel Viran'i 2018 yilindan beri tanidigi, olay günü olay 11 Ocak 2022'de sanigin müsteki ile görüsmek için cep telefonuna mesaj gönderdigi belirtiliyor.

Viran'in, annesinin evinin önüne giden Tugçe A'nin aracina kosarak müsteki ile konusmak istedigini söyledigi anlatilan iddianamede, sanigin bu istegi kabul etmeyen müstekinin kafasina silah dogrulttugu yer aliyor.

Iddianamede, müstekinin aracini geri vitese alip çalistirarak kaçmak istedigi, sanigin bu sirada ates ettigi ve müstekiyi agir sekilde yaraladigi belirtilerek, Yücel Viran'in "kasten öldürmeye tesebbüs" ve "ruhsatsiz silah bulundurmak" suçlarindan 10 yildan 18 yila kadar hapsi isteniyor.