Fransa'da göstericiler 2016'da jandarma aracinda ölen siyahi genç için adalet istediEsra Taskin

Fransa'da göstericiler 2016'da jandarma aracinda ölen siyahi genç için adalet istediEsra Taskin

PARIS (AA) - Fransa'da bir grup, 2016'da jandarma aracinda hayatini kaybeden siyahi genç Adama Traore'nin ölümüne iliskin sorusturmanin takipsizlikle sonuçlanmasina tepki göstererek adalet talep etti.

Paris'te Cumhuriyet Meydani'nda düzenlenen gösteride, Traore'nin ölümüne iliskin sorusturmanin takipsizlikle sonuçlanmasi kinandi.

Traore'nin ölümünün aydinlatilmasini isteyen ve adalet talep eden protestocular, "Adalet yoksa, baris da yok" slogani atti.

Siyahi gencin ablasi Assa Traore'nin de katildigi gösteride, 27 Haziran'da polis kursunuyla öldürülen Nael M. isimli genç sürücü de anildi.

- Traore’nin ölümü

Adama Traore, 19 Temmuz 2016'da kimlik kontrolü sirasinda yasanan gerilim sonrasi karakola götürülmek üzere bindirildigi jandarma aracinda yasamini yitirmisti.

Olayin ardindan yapilan ilk açiklamalarda Traore'nin rahatsizlandigi ve ilk yardim ekibine teslim edildigi öne sürülmüstü.

Ancak Traore'nin doktor müdahalesinden önce jandarma aracinda öldügü ortaya çikmisti.

Paris Adli Mahkemesi, Traore'nin ölümüne iliskin yürütülen sorusturmada takipsizlik karari vermisti.

Mahkeme, yapilan farkli otopsi ve bilirkisi raporlarinda Traore'nin ölümüne sebebiyet verecek bir siddet bulgusuna rastlanmadigina hükmetmisti.

Traore'nin ailesinin avukati Yassine Bouzrou, takipsizlik kararina itiraz edecegini ve karari temyize götürecegini belirtmisti.

Olay günü Traore'yi gözaltina alan 3 jandarma, sorusturma kapsaminda 2018'den bu yana tanik statüsündeydi.

Traore'nin ailesi, ogullarinin ölümünden söz konusu 3 jandarmayi sorumlu tutuyor.

Gencin ölümünün ardindan defalarca polis siddetine karsi kitlesel gösteriler düzenlenmisti.