Togg T10X, fiyati ve menziliyle rakiplerini geride biraktiAbdulselam Durdak-Togg T10X, hem fiyati hem de özellikleriyle kendi segmentindeki elektrikli otomobiller arasinda dikkati çekiyor

Togg T10X, fiyati ve menziliyle rakiplerini geride biraktiAbdulselam Durdak-Togg T10X, hem fiyati hem de özellikleriyle kendi segmentindeki elektrikli otomobiller arasinda dikkati çekiyor

ISTANBUL (AA) - ABDULSELAM DURDAK - Togg'un ilk modeli T10X, C-SUV segmentindeki diger elektrikli otomobilleri menzil, sarj ve fiyat avantaji konusunda geride birakiyor.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in önderliginde ilk adimi atilan yerli otomobil projesi, artik siparis verilebilir bir ürüne dönüstü.

Togg tarafindan "akilli cihaz" olarak nitelendirilen ve tüm Türkiye’nin merakla bekledigi otomobilin fiyati ve satis tarihleri de açiklandi.

Model adindaki T’nin Türkiye’yi ve Togg’u, 10’un cihazin üzerine insa edildigi C segmenti platformunu, X’in ise SUV gövde tipini ifade ettigi T10X, iki farkli donanim ve iki batarya seçenegiyle kullanicilara sunulacak.

Bugün itibariyla ön siparis süreci baslayan T10X, rakipleriyle simdiden kiyaslanmaya baslandi. Rekabetçi fiyati ve donanimiyla otomotiv uzmanlari tarafindan olumlu karsilanan Togg’un ilk modeli C-SUV T10X, kendi segmentindeki diger elektrikli otomobilleri menzil ve sarj konusunda geride birakiyor.

T10X, rekabetçi fiyatiyla da segmentindeki elektrikli otomobiller arasinda dikkati çekiyor.

-Menzil konusunda iddiali

AA muhabirinin derledigi verilere göre, Türkiye otomotiv pazarinda C-SUV segmentinde Çin, Güney Kore ve Avrupali markalarin modelleri satiliyor.

Bunlar arasinda T10X özellikle menzili ve fiyatiyla öne çikiyor. T10X’in fiyatlari, V1 RWD Standart Menzil (314 km) 953 bin TL, V2 RWD Standart Menzil (314 km) 1 milyon 55 bin TL ve V2 RWD Uzun Menzil (523 km) 1 milyon 215 bin TL olarak belirlendi.

T10X'in rakiplerine bakildiginda ise Güney Kore'ye ait bir markanin ayni segmentteki modeli, Türkiye'de 460 kilometre (km) menzil ve 1 milyon 399 bin TL liste fiyatiyla alici buluyor.

Elektrikli otomobillerde satin alma tercihini belirleyen unsurlardan biri de sarj süreleri olarak kabul ediliyor. T10X’e iliskin açiklanan veriler, Türkiye’nin "akilli cihazinin" bu konuda da rakipleri arasinda iddiali oldugunu ortaya koyuyor.

-28 dakikada yüzde 80 batarya doluluguna ulasiyor

Togg T10X, hizli sarj ile 28 dakikadan daha kisa sürede yüzde 20’den yüzde 80 batarya doluluk seviyesine ulasabilirken, diger rakiplerde bu süre 45 dakikaya kadar çikabiliyor.

T10X’in "sonsuz ekran" özelligi de kullanicilara essiz bir deneyim sunuyor. Araç içerisinde "büyük bir tablet" kullaniyormus hissi veren kokpitteki ekrandan, akilli ev aletlerin kumanda edilmesi, seyahat planlamalari ve online alisveris gibi imkanlarin da sunulmasi bekleniyor.

Öte yandan, 16-27 Mart tarihleri arasinda T10X için "www.togg.com.tr" ve Trumore uygulamasi üzerinden ön siparis süreci gerçeklesecek.

60 bin TL ön ödeme yapanlar çekilis sürecine katilmaya hak kazanacak. 28 Mart’ta noter huzurunda yapilacak çekilisle ön siparis sahipleri belirlenecek.

T10X’in 435 beygir gücündeki çift motorlu versiyonu ise 29 Ekim 2023 tarihinden itibaren teslim edilmeye baslanacak olan 100. Yil Özel Serisiyle birlikte yollara çikacak.