Dünya Motokros Sampiyonasi 180'den fazla ülkede canli yayimlandiCanan Tükelay- Afyonkarahisar Belediye Baskani Mehmet Zeybek: - "Afyonkarahisar'in tanitimi için çok büyük faydasi var. Geçtigimiz yil dünyada ülkesini ve ilini en iyi tanitan il ödülü aldik"

Dünya Motokros Sampiyonasi 180'den fazla ülkede canli yayimlandiCanan Tükelay- Afyonkarahisar Belediye Baskani Mehmet Zeybek:
- "Afyonkarahisar'in tanitimi için çok büyük faydasi var. Geçtigimiz yil dünyada ülkesini ve ilini en iyi tanitan il ödülü aldik"

AFYONKARAHISAR (AA) - Afyonkarahisar Belediye Baskani Mehmet Zeybek, Dünya Motokros Sampiyonasinin,180 ülkeden den fazla ülkede canli yayinlandigini belirtti.

Belediye'den yapilan yazili açiklamada, Cumhurbaskanligi himayelerinde 6'ncisi düzenlenen MXGP ve MotoFest'in Afyonkarahisar'in tanitimina büyük katki saglayan bir organizasyon oldugunu belirtti.

Her yil geleneksel hale getirilen organizasyon kapsaminda yerli ve yabanci binlerce sporcu ile birlikte yurt içi ve yurt disindan pek çok insani Afyonkarahisar'da agirlamaktan gurur duyduklarini kaydeden Zeybek, söyle devam etti:

"Ilki 2018 yilinda yapilan Dünya Motokros Sampiyonasi'nin 2023'te yani 5 yilin içerisinde 6. organizasyonu gerçeklestirmis oluyoruz. Tabii bunlar kolay çalisma degil. Neredeyse belediye personeli iki üç aydir burada. Alanin tespiti ve alanin düzenlemesi gibi pek çok hazirlik çalismasi yapildi. Afyonkarahisar'in tanitimi için çok büyük faydasi var. Geçtigimiz yil dünyada ülkesini ve ilini en iyi tanitan il ödülü aldik. Bu sene insallah farkli bir ödülü tekrar bekliyoruz. Çünkü dünyanin en iyi pisti, dünyanin en iyi padok ödülüne sahibiz. Görüstügümüz yarismacilar, özellikle yurt disindan katilan yarismacilarin tamami istisnasiz buranin en iyi pist oldugunu ifade ediyorlar. Yunanistan'dan gelen bir yarismaci ile konustuk. Kendisi 'burasi tartisilmaz' diyor. Böyle bir alana sahibiz. Etkinlikler devam ediyor. Su anda TÜRKSAT tarafindan 3,5 milyar insana ulasildigi söylendi. Sampiyona, 180'den fazla ülkede canli yayinlaniyor. 350 bin katilimciyi çok rahat yakaladigimizi düsünüyorum."

Internet satislari ile sehir disindan pek çok kisinin sampiyona ve MoteFest'e ilgi gösterdigini de kaydeden Zeybek, "MotoFest için internet üzerinden yapilan satislara baktigimizda ülkemizin çesitli yerlerinden bilet alip da Afyonkarahisar'a gelen seyircilerin oldugunu görüyoruz." ifadelerini kullandi.