Doga Koleji ögrencisi engelleri asti, 3 altin madalya kazandiTolga Yanik- Doga Koleji Bostanci Kampüsü 12. sinif ögrencisi Ogulcan Karaman: - "Çocuklugumdan bu zamana yüzmeye ilgim var. Inanirsaniz her seyi basarirsiniz. Yüzmek en büyük tutkum"

Doga Koleji ögrencisi engelleri asti, 3 altin madalya kazandiTolga Yanik- Doga Koleji Bostanci Kampüsü 12. sinif ögrencisi Ogulcan Karaman:
- "Çocuklugumdan bu zamana yüzmeye ilgim var. Inanirsaniz her seyi basarirsiniz. Yüzmek en büyük tutkum"

ISTANBUL (AA) - Doga Koleji Bostanci Kampüsü 12. sinif ögrencisi Ogulcan Karaman, Okul Sporlari Bedensel ve Görme Engelliler Yüzme Yildizlar, Gençler Türkiye Birinciligi'nde 3 altin madalya alarak Türkiye sampiyonu oldu.

Kolejden yapilan açiklamaya göre, Türkiye Görme Engelliler Okul Sporlari Türkiye Birinciligi 5 farkli branstan 100 sporcunun katilimi ile Aksaray Paralimpik Oyunlari Merkezi'nde gerçeklestirildi. Yarismalar, golbol, masa tenisi, satranç, yüzme ile atletizm branslarinda 5 gün sürdü.

Doga Koleji Bostanci Kampüsü 12. sinif ögrencisi Ogulcan Karaman, Okul Sporlari Bedensel ve Görme Engelliler Yüzme Yildizlar, Gençler Türkiye Birinciligi'nde 3 altin madalya kazanarak Türkiye sampiyonu oldu. Karaman, 50 metre sirt üstünde 2, 100 metre serbest yüzmede 1 altin madalya kazandi.

Turnuvaya uzun zamandir hazirlanan Ogulcan Karaman "farkindaligimiz farkindaliginiz olsun" diyerek herkese örnek oldu.

- "Daha büyük gururlar yasamak ve yasatmak istiyorum"

Açiklamada görüslerine yer verilen Ogulcan Karaman, basta ailesinin, hocalarinin ve okulunun destekçisi oldugunu belirterek, milli takim seçmelerine katilacagini ve yüzme alaninda ilerlemek istedigini ifade etti.

Genç arkadaslarina hayallerinden vazgeçmemeleri gerektigi tavsiyesinde bulunan Karaman, sunlari kaydetti:

"Çocuklugumdan bu zamana yüzmeye ilgim var. Inanirsaniz her seyi basarirsiniz. Yüzmek en büyük tutkum. Pandemi sürecinde hareketsiz kalmam ve ailemin yönlendirmesiyle yüzmeye baslamamin, 3 altin madalya kazanarak Türkiye sampiyonu olmamda etkisi büyük. Bundan sonrada ayni azim ve kararlilikla çalismaya devam edecegim.

Sporu önemseyin, spor hayat kurtarir, yürüyüs yapin. Insan her seyi basarir, yeter ki istesin. Benim için de kolay olmadi. Ben iki madalya bekliyordum, üç madalya çok büyük bir mutluluk. Bundan sonra da olimpiyatlara ve sampiyonalara katilmak istiyor, daha büyük gururlar yasamak ve yasatmak istiyorum."