Diyanet Isleri Baskani Erbas "40. Türkiye Kitap ve Kültür Fuari"nin açilisina katildiKübra Kara

Diyanet Isleri Baskani Erbas "40. Türkiye Kitap ve Kültür Fuari"nin açilisina katildiKübra Kara

ISTANBUL (AA) - Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Türkiye Diyanet Vakfi ve Vakif Fuarcilik tarafindan Fatih Camisi'nin avlusunda düzenlenen "40. Türkiye Kitap ve Kültür Fuari"nin açilisini yapti.

Kur'an-i Kerim tilavetinin yapildigi açilista konusan Erbas, gençlerin ve çocuklarin kitapla bulusmasinin önemini vurguladi.

Kitap okunmasi için çaba sarf ettiklerini dile getiren Erbas, "Istiyoruz ki milletimizin kitap okuma orani yükselsin. Buna katki saglamaya çalisiyoruz. Kitap okuma oraninin diger ülkelere kiyasla daha da yükselmesini arzu ediyoruz. Son yillarda güzel bir artis var. Gençlerimizin kitap okuma sayilarinin arttigini görüyoruz. Bu bizi sevindiriyor. Bizim medeniyetimiz kitap medeniyeti, kütüphane medeniyeti. Bu millet, kitaba ve kütüphaneye sahip çiktigi zamanlarda hep ilerlemis, hep yükselmis. Kitaptan ve kütüphaneden uzaklastigi zamanlarda gerilemis. Dolayisiyla biz istiyoruz ki madem ki medeniyetimizin temeli okumaya, ilme, bilgiye, hikmete, irfana dayaniyor, bilgimizin artmasi, irfanimizin gelismesi için mutlaka okumamiz lazim." ifadelerini kullandi.

Fatih Belediye Baskani Ergün Turan da fuarin, geçen senedekinden çok daha güzel oldugunu belirterek, "Fuara katilanlar çok memnun kaliyor. Herhalde, bu kitap fuari nereye en çok yakisir denilse, burasi en çok yakisacak yerlerden bir tanesidir." dedi.

Eski Diyanet Isleri Baskanlarindan Tayyar Altikulaç'a kitap hediye eden Erbas, açilis kurdelesini kestikten sonra fuari gezdi.

Deprem bölgesindeki çocuklar için kitap bagisinin da kabul edildigi fuar, 17 Nisan'a kadar devam edecek.